تدبیر24: اگر
وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، خواستار صدرات بر این وزارتخانه است باید رویکردی
نظارتی نه سیاسی بر امر ورزش در نظر بگیرد زیرا در چند سال اخیر دخالت دولت در
عرصه ورزش موجب شده است که برخی از فدراسیونهای ورزشی در آستانه المپیک تعلیق
شوند. این گل بحث نمایندگان مجلس در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ورزش و جوانان
بود. نمایندگانی که اگر بخواهند همه چیز را با سیاست گره می زنند و اگر نخواهند
سیاست را آفت همه چیز می خوانند. هر چند مقوله ورزش نباید آلوده به سیاست زدگی شود
و همه مردانی که رییس جمهور آنها را برای تصدی وزارت ورزش پیشنهاد داد نسبت به ابن
موضوع متفق القول بودند.
این روزها همه می دانند که ورزش با سیاست گره خورذه است
اما آنچه مهم است نباید تصمیمات سیاسی در ورزش اثرگذار باشد. این موضوع را وزیر
ورزش و جوانان هم در روز رای اعتماد و هم در روزهای بعد از آن به کرات گفته و بر
جلوگیری از سیاست زدگی تاکید کرده است.
وزیر ورزش گفته است: در حال حاضر بزه در حوزه ورزش بیداد میکند، متاسفانه رسانه ها نیز از کنار این مساله بی تفاوت عبور می کنند و بجای اینکه به ریشه یابی و کالبدشکافی این امر مذموم بپردازند از افرادی که برای کشور مشکل ساز شده اند، به نیکی یاد می کنند.
در حوزه ورزش باید هدفمند حرکت کرد و وزیر ورزش نیز بر این باور است که می توان فارغ از جار و جنجالهای سیاسی نظام باشگاهداری را حرفه ای کرد.
نظام باشگاهداری ما نیازمند رویکردی حرفهای است زیرا ورزش فوتبال همواره به دلیل حجم درآمدزایی بهینهاش موجب شده است که دیگر ورزشهای انفرادی از جمله ورزشهای رزمی، دو میدانی، کشتی، شنا که اتفاقا از جمله ورزشهای مدالآور هستند مورد مظلومیت قرار بگیرند.
اخیرا اتفاقاتی در ورزش کشور رخ داده است که بیش از پیش بزه و آشفتگی را در این عرصه شاهدیم. گرچه از زمان مطرح شدن بحث فوتبال حرفهای در فوتبال ایران و همراه با ورود پول بیحساب و كتاب دولتی به این رشته، دلالی نیز قارچگونه دور مستطیل سبز رشد یافت تا واسطه و واسطهگری در فوتبال سال به سال پر و بال بیشتری به خود بگیرد و عدهای بدونزحمت صاحب پولهای باد آورده شوند، اما در همان موقع نیز میشد رد پای دلالی (كار چاق كنی) را در عرصه رسانهها دید.
به هر حال و با حرفهای شدن ورزش ایران و بحث ورود پولهای بی حساب و كتاب به این رشته، آلوده کنندگان این عرصه نیز دچار این دوگانگی میشوند كه چرا این افراد نباید به بخشی از این پولها دست یابند. اینجاست که با ورود سیاسیون و افراد متنفذ به این عرصه آشفتگی در ورزش کشور نمایان می شود.
ورود نظامیان که در سالهای اخیر باب شده است و چندی پیش علی دایی نیز در این رابطه اظهارات تندی را مطرح کرد که با واکنشهای زیادی همراه بود. همچنین امیر قلعه نویی نیز بارها نسبت به ورود سیاسیون اظهارنظر کرده بود.
این روزها در بسیاری از مراکز ورزشی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی پای نظامیان دیده می شود و این امر بر خلاف روح ورزش است و جامعه ورزشی را با بحران
متاسفانه این مساله نوعی تنش را در جامعه ورزشی کشور ایجاد كرده است كه چرا باید بازیكنان و مربیانی كه به نوعی دستپرورده عواملی خارج از باشگاه های حرفه ای هستند با پول قراردادهای کلان به لحاظ مالی از شرایط خوبی برخوردار باشند و تا چه زمانی باید شاهد جولان سیاسیون و نظامیان در ورزش باشیم.
اظهارات وزیر ورزش و جوانان امید را در دل جامعه ورزشی کشور ایجاد کرده است و مطمئنا اگر این امر محقق شود و سیاست از ورزش رخت بربندد شاهد تعالی ورزش خواهیم بود.
منبع:گفت و گو نیوز