ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۵۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۳

رتبه اول ایران در تولیدعلم درخاورمیانه

رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با تأکید بر اینکه پژوهش نباید یک پرستیژ مدیریتی باشد، اظهار داشت: در سال ۲۰۱۲ در زمینه تولید علم و دانش، ایران رتبه اول را در خاورمیانه کسب کرده است.
تدبیر24: مهدی فتح‌الله صبح امروز در سومین جشنواره پژوهش صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: پژوهش در بخش صنعت و معدن در افق ۱۴۰۴ باعث افزایش رقابت‌پذیری صنعتی، افزایش سهم ارزش افزوده صنعتی، افزایش سهم صادرات صنعتی و حمایت کارآمد از تحقیق و توسعه در این بخش می‌شود.

وی افزود: امروز فاصله کشورهای فقیر و غنی در دانش، پژوهش، فناوری، خلاقیت و نوآوری است و متولیان اصلی اقتصاد دانش‌محور، کارآفرینان، مبتکران، محققان و مخترعان هستند.

رئیس مؤسسه مطالعات پژوهش های بازرگانی گفت: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد رتبه ایران در سال ۲۰۱۳ از بین ۱۴۸ کشور در زمینه ظرفیت و نوآوری ۸۵، کیفیت نهادهای پژوهشی و علمی ۴۳ و حضور دانشمندان و مهندسان در عرصه‌های پژوهشی ۳۷ است.

وی افزود: رتبه ایران در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه در زمینه تولید علم و دانش بر اساس گزارش پایگاه استنادی اسکوپوس رتبه اول بوده است این در حالی است که پیش از آن ایران جایگاه سوم را داشته است.

فتح‌الله گفت: هدف از برگزاری این جشنواره اشاعه و ترویج فرهنگ تحقیق، توسعه و پژوهش در بخش صنعت، معدن و تجارت و ایجاد زمینه و فضای رقابتی برای فعالیت‌های پژوهشی در این بخش است.

وی توسعه پژوهش و اثربخشی آن را مستلزم حمایت و التزام عملی مدیران دانست و گفت: تحقیق و پژوهش نباید به صورت سمبلیک و تنها یک پرستیژ مدیریتی باشد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: