ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۱۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۷

کاهش بی‌سابقه ذخایر آبی سدهای خراسان‌شمالی

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌شمالی گفت: حجم ذخایر آب سدهای استان در این فصل از سال به‌طور بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است
تدبیر24: رضا نعیمی در گفت‌وگو ایسنا، منطقه‌ی خراسان‌شمالی، اظهار کرد: مجموع حجم مفید ذخایر آب سدهای استان در اواسط آذرماه 50 میلیون مترمکعب است که این رقم در زمان مشابه پارسال بیش از100 میلیون مترمکعب بود.
وی ادامه داد: این مقدار کاهش ذخایر آب سدهای استان در حدود یک دهه اخیر از زمان بهره‌برداری سدهای استان تاکنون تجربه نشده است.
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌شمالی مجموع توان تنظیم آب توسط سدهای استان را حدود 165 میلیون مترمکعب در سال دانست و گفت: در 9 ماه پیش بیش از دو برابر حجم آب ورودی به سدهای استان، آب برای مصارف شرب و بهداشت، کشاورزی، صنعت و محیط زیست از این سدها خارج شده است.
نعیمی افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از 83 میلیون مترمکعب آب از سدهای استان برای مصارف کشاورزی، محیط‌زیست و شرب رها شده در حالی که در همین مدت تنها 37 میلیون مترمکعب آب وارد مخازن این سدها شده است.
به‌گفته‌ی وی، ازابتدای سال تاکنون حدود 37 میلیون مترمکعب آب از سد شیرین‌دره خارج شده است در حالی که در همین مدت تنها 19 میلیون مترمکعب آب وارد این سد شده است.
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌شمالی حجم آب خروجی از سدهای اسفراین و شیروان در 9 ماه گذشته را نیز به‌ترتیب حدود 30 و 16 میلیون مترمکعب برشمرد و افزود: در همین مدت به‌ترتیب حدود 12 و شش میلیون مترمکعب آب وارد این سدها شده است.
نعیمی گفت: افزایش برداشت از منابع ذخیره شده‌ی سدها، فقدان الگوی کشت مناسب، کاهش شدید بارندگی و کاهش رواناب‌ها از علل عمده‌ی ادامه‌ی روند کاهش ذخایر آب سدهای استان است.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان باید با برنامه‌ریزی صحیح کشت برای سال آینده به مدیریت صحیح تقاضایشان برای بهره‌برداری از منابع آب موجود و پیشگیری از بروز بحران کم‌آبی توجه بیشتری داشته باشند.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: