ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۵۸۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹
مهدی آیتی نماینده ادوار مجلس شو.رای اسلامی

حقوق شهروندی، شاید وقتی دیگر

آنچه امروز در دولت روحانی امیدوارکننده است طرح مساله حقوق شهروندی در سطح عمومی جامعه است. طرح این موضوع می تواند اولا ملت را به حقوق شهروندی و مطالباتش آشناتر کند

تدبیر24 : طرح مساله حقوق شهروندی از سوی دولت روحانی گرچه در این برهه از زمان تشریفاتی و دور از ذهن به نظر می رسد اما نویدی از تحول و تغییر جدید در مناسبات آینده دولت و ملت دارد.در یک کلام باید گفت که حقوق شهروندی به طور صریح و روشن در قانون اساسی جمهوری اسلامی تدوین و تصویب شده و آنچه جای آن همواره خالی است، عدم التزام به اجراء حقوق شهروندی است!

از آنجا که دولت در نظام جمهوری اسلامی در بسیاری از موارد به ویژه در بحث حقوق و قضاء هیچگونه اختیار و قدرتی ندارد به نظر می رسد می باید حقوق شهروندی از سوی قوه قضائیه مطرح شود و قوه قضائیه می بایستی التزام عملی به اجراء حقوق شهروندی داشته باشد.

حفظ امنیت، آزادی، دموکراسی، آسایش و آرامش روحی و روانی شهروندان، بسته به عملکرد دستگاه قضایی سالم و صالح می باشد و این همان چیزی است که از دسترس و قدرت دولت کاملا خارج است.
اگر در طول 35 سال گذشته حتی بخشی از حقوق مصرح شهروندی در قانون اساسی به درستی اجراء می شد ما در حال حاضر باید شاهد شکوفایی و تعالی بیشتر و بهتر در زندگی مادی و معنوی مردم می بودیم.کارآمدی و ناکارآمدی قوه قضائیه در هر کشوری می تواند رشد و شکوفایی اجتماعی و یا برعکس رکود و پژمردگی را به دنبال خود داشته باشد. امروز در کشورهای عقب مانده و جهان سوم هر روز شاهد از دست رفتن حقوق مردم و یا عدم اجراء عدالت در احقاق حقوق شهروندی هستیم و این موضوع متاسفانه قبل از آنکه متوجه دولت و مجلس باشد به قوه قضائیه آن کشور برمی گردد.

آنچه امروز در دولت روحانی امیدوارکننده است طرح مساله حقوق شهروندی در سطح عمومی جامعه است. طرح این موضوع می تواند اولا ملت را به حقوق شهروندی و مطالباتش آشناتر کند و ثانیا دستگاه قضاء کشور را به صورت روانی ملزم و ملتزم به اجراء عدالت و احقاق حقوق شهروندی در جامعه می نماید.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
0
1
قوانین و عملکرد قوه قضائیه کاملا قابل نقد است.
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
0
0
=============================================================================================================================================
نظر شما: