ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۷

رسالت توسعه يي دولت

بزرگ ترين بحران اقتصادي تاريخ معاصر ايران، يعني ركود تورمي بي سابقه را حل خواهد كرد و هم ضمن اينكه ماموريت اصلي دولت خروج كشور از بحران است، گام ...
تدبیر24: بودجه سال 93 به شكلي بسيار متوازن تدوين و طراحي شده است. از اين بهتر امكان نداشت كه مسوولين دولت بتوانند كاري انجام داده و بودجه يي براي كشور تدوين كنند كه طي آن بتوانند اصلي ترين ماموريت خود يعني خارج كردن اقتصاد ايران از بدترين ركود و بحران اقتصادي را سامان داده و در عين حال سمت گيري روشني به اهداف توسعه يي هم داشته باشند. لايحه بودجه يي كه براي تصويب تقديم مجلس شوراي اسلامي شده است يقينا هم بزرگ ترين بحران اقتصادي تاريخ معاصر ايران، يعني ركود تورمي بي سابقه را حل خواهد كرد و هم ضمن اينكه ماموريت اصلي دولت خروج كشور از بحران است، گام محكمي به سمت از سرگيري حركت توسعه يي ايران خواهد برداشت. در اين لايحه بودجه مهمتر از همه اينكه درآمدها به شكل متوازن پيش بيني شده كه بسيار دورانديشانه و همراه با احتياط و منطبق بر واقعيت و قابل وصول است، اين درآمدها به هيچ وجه بهبود فضاي بين المللي در برابر جمهوري اسلامي ايران را مفروض نكرده و خوش خيالي در برابر توافق ژنو نداشته است و اين گام مهمي در جهت استيفاي حقوق هسته يي از غرب است. و در عين حال در بخش هزينه ها، بهترين حالت ممكن را در نظر گرفته است. به اين شكل كه اولاهزينه هاي جاري هم نسبت به قانون بودجه سال 92 و هم نسبت به عملكرد اين بودجه در سال هاي 90، 91 و 92 به صورت انقباضي است و به اين معناست كه واقعا دولت به سمت كوچك كردن خود و كاهش هزينه هاي جاري گام برمي دارد و در عين حال بودجه عمراني دولت بسيار انبساطي پيش بيني شده است. اين قدم مثبتي است چون بايد از ركود و تورم خارج شويم، بنابراين نمي توانيم يك شبه بودجه را 10 برابر كنيم. چون از طرفي ظرفيت پذيرش و جذب آن وجود ندارد و از سوي ديگر كشور نياز دارد تا از ركود فعلي خارج شود. به همين دلايل دولت ماموريت و رسالت توسعه يي خود را به كار گرفته و منابع سرمايه گذاري خود را به 5/3 برابر عملكرد سال 92 افزايش مي دهد. دولت حركتي ضدتورمي از طريق تحريك تقاضاي كل در بودجه عمراني كشورانجام داده است به اين صورت كه 38 هزار ميليارد تومان از بودجه را به تكميل شده ترين و يا كم نقص ترين پروژه هاي عمراني اختصاص داده است. و اين به اين معناست كه حركتي ضدتورمي داشته ايم. در علم اقتصاد تا زماني كه پروژه يي عمراني جذب هزينه كند و به بهره برداري هم نرسد، پروژه يي تورم زا به حساب مي آيد اما به محض اينكه به بهره برداري رسيد عملكردش ضدتورمي مي شود. دولت براي سال 93 رويكردي اتخاذ كرده كه طي آن فقط طرح هايي كه در همان سال 93 تكميل و به بهره برداري خواهد رسيد را مورد توجه قرار داده است. قطعا اين يكي از هوشمندانه ترين تحركات ضدتورمي براي سال 93 است كه در عين ضدتورمي بودن، و به اين دلايل كه پروژه ها در همان سال 93 به بهره برداري مي رسند اشتغال زا هم هستند و اين حركت هم ركود و هم تورم را درمان مي كند. بنابراين اگر با ديدي كارشناسي به اين بودجه نگاه كنيم متوجه خواهيم شد كه بسيار متوازن است. به گونه يي كه تامين نيازهاي اصلي كشور براي خروج از بحران، باعث مي شود گام مهمي به سمت حركت توسعه يي در بودجه سال 93 هم برداريم.

سعيد ليلاز

منبع:اعتماد
    

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: