ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۷۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶

بررسی لایحه حمایت ویژه از خانواده‌های دوقلو در دولت

یجاد بسته های مراقبتهای بهداشتی، درمانی و تغذیه ای برای مادران این کودکان از دیگر ویژگی های مهم و قابل توجه این لایحه است که بر این اساس، مقرر شده ...
تدبیر24: ایجاد بسته های مراقبتهای بهداشتی، درمانی و تغذیه ای برای مادران این کودکان از دیگر ویژگی های مهم و قابل توجه این لایحه است که بر این اساس، مقرر شده برای والدینی که شاغل در دستگاههای دولتی هستند، حق اولاد خاص برای کودکان دو یا چند قلو مورد توجه قرار بگیرد.
به گزارش تدبیر24، طبق آمارهای رسمی پایگاه اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال کشور، در سالهای اخیر به طور متوسط روزانه بین 42 تا 51 دوقلو در کشور متولد شده ‌اند و تنها از ابتدای سال جاری تا 22 اردیبهشت (مصادف با روز دوقلوها) تعداد 197316 ولادت در کشور ثبت شده که 6019 ولادت آن حاصل از چندقلوزایی بوده است.

گزارش مذکور همچنین خبر داده است که طی این مدت کوتاه، 2836 دوقلو، 107 سه‌قلو، 4 چهارقلو و 2 مورد پنج‌قلو در کشور متولد شده اند و بر این اساس، می توان فهمید که آمار تولد همزمان فرزندان در کشورمان، شاید از آنچه فکر می کردیم بسیار بیشتر باشد و صد البته دردسرها و زحمات بزرگ کردن توامان چند کودک نیز برای آنهایی که فرزندی در خانه دارند، کاملا ملموس است.

با این اوصاف، چند ماهی است که لایحه ای جالب با عنوان «حمایت از خانواده های نیازمند دارای فرزند دوقلو و بیشتر» از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کمیسیون فرهنگی هیئت دولت رفته و در آنجا مشغول چکش کاری و انجام اصلاحات قانونی و مالی جهت ارائه و تصویب در هیئت دولت است.

در این لایحه تاکید شده است که مطابق مصوبه مورخ ۱۳۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تدوین سیاستها، برنامه ها، قوانین و مقررات حمایتی و تشویقی برای دستیابی به نرخ باروری مناسب و جمعیت مطلوب پیش بینی شده است و بنابر ماده ۵ آن تصویب قوانین و مقررات متناظر با آن مورد حکم قرار گرفته است و از سوی دیگر، بر اساس مصوبات مجلس تدوین لایحه برای برقراری امتیازات بر اساس تعداد فرزندان پیش بینی شده است. لذا امكان توجه به مشكلات خانواده هاي داراي فرزند دوقلو و لحاظ امتيازات خاص در لوايح مورد نظر امكان پذير است.

در بخشی از این لایحه پیشنهادی، با اشاره به مشکلات مهم این خانواده ها، پیشنهاداتی چون اعطای تسهیلات و امتیازات مربوط به مسکن و شهریه تحصیلی تا مقطع دانشگاه مورد تاکید قرار گرفته که بر این اساس مقرر شده منابع و میزان آن توسط کارشناسان دولت مورد بررسی قرار بگیرد.

 ایجاد بسته های مراقبتهای بهداشتی، درمانی و تغذیه ای برای مادران این کودکان از دیگر ویژگی های مهم و قابل توجه این لایحه است که بر این اساس، مقرر شده برای والدینی که شاغل در دستگاههای دولتی هستند، حق اولاد خاص برای کودکان دو یا چند قلو مورد توجه قرار بگیرد.

در دیگر بخشهای این لایحه که در نوع خود جالب به شمار می رود، موضوعاتی چون ارائه تسهیلات مالی و اداری برای زنان کارمندی که فرزندان دو یا چند قلو به دنیا می آورند، کمک به پدران این فرزندان برای اختصاص وقت بیشتر به خانواده و تداوم حمایت های دولتی تا زمان ازدواج این کودکان پیشنهاد شده است و در صورت حمایت کابینه تدبیر و امید از این پیشنهادات، امکان تصویب آن در آینده نزدیک وجود دارد.
منبع:صبحانه

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: