مرد زندانی که به اتهام شکنجه یک زن ایرانی در برلین آلمان به پرداخت دیه محکوم شده بود صبح دیروز برای درخواست اعسار و تقسیط دیه به دادگاه منتقل شد.
تدبیر24» این پرونده ۷ سال پیش با شکایت یک زن ایرانی در برلین آلمان در دستور رسیدگی قرار گرفت. سحر که بشدت از سوی این مرد شکنجه شده بود به برلین رفت و خواهان دستگیری و مجازات عبدالله شد.
پلیس آلمان در نخستین تحقیقات میدانی دریافت مرد ۴۵ سالهای به نام عبدالله با تابعیتی هلندی و اصالتی ایرانی - عراقی، عامل شکنجه بوده است. پس از آن پلیس در اطلاعیهای اعلام کرد: این مرد شیاد از طریق اینترنت با زنان ایرانی تبار در آلمان ارتباط برقرار میکند و پس از جلب اعتماد، آنها را به دام میاندازد بنابراین از ساکنان این کشور خواست تا برای دستگیری او با پلیس همکاری کنند. در حالی که همزمان با انتشار این خبر پلیس آگاهی تهران نیز به بررسی موضوع پرداخته بود در بررسیهای اطلاعاتی مشخص شد که عبدالله از آلمان خارج و از طریق مرز ترکیه وارد ایران شده است، بنابراین با اطلاعاتی که از اینترپل به دست آمد پلیس در کشور به تعقیب مرد شکنجه گر پرداخت و در نهایت او دستگیر شد. عبدالله پس از دستگیری گفت: بسیاری از خبرهایی که در روزنامهها و خبرگزاریها درباره من منتشر شده دروغ است. قصد من ازدواج با سحر بود، اما به خاطر اختلاف شدید خانوادگی عصبانی شدم و با چاقو بعضی از اعضای بدنش را قطع کردم.
بدین ترتیب این مرد در شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری سابق استان تهران پای میز محاکمه ایستاد.
اظهارات وکیل پرونده
در آن جلسه، وکیل شاکی گفت: عبدالله که پیشتر به خاطر انتشار تصاویر خصوصی همسرش در اصفهان به زندان محکوم شده بود به آلمان میگریزد و در آنجا به بهانه کمک به سحر و دخترش که در برلین ساکن بودند و به زبان آلمانی تسلط نداشتند با آنها طرح دوستی میریزد و به خانه آنها رفت و آمد میکند تا اینکه یک روز مقابل خانه او کمین میکند و هنگامی که دختر سحر قصد رفتن به مدرسه را داشته مانع او میشود و با چسب دست و پای آنها را میبندد سپس دختربچه را در اتاق زندانی کرده و مادرش را شکنجه میکند.
وکیل سحر در ادامه افزود: این مرد اعضای بدن موکلم از جمله بینی او را با چاقو و قیچی قطع میکند و میگریزد. حالا با توجه به مدارک موجود در پرونده و همچنین تحقیقات پلیس آلمان به اتهام شروع به قتل سحر، جرح عمدی منجر به نقص عضو، مخفی کردن دختر خردسال موکلم، برای عبدالله اشد مجازات را درخواست میکنم. در ادامه جلسه و با توجه به درخواست وکیل شاکی مبنی بر قصاص، پرونده برای بررسی به پزشکی قانونی فرستاده شد.
در ادامه رسیدگی به این پرونده متهم برای دومین بار در شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد.
در دادگاه چه گذشت؟
به گزارش خبرنگار «ایران»، به این ترتیب سحر که به خاطر درمانش امکان بازگشت به ایران را نداشت درخواستاش مبنی بر قصاص را به دریافت دیه تغییر داد. به این ترتیب قضات دادگاه عبدالله را به پرداخت دیه و ۲۵ سال زندان به جرم آدم ربایی و شکنجه محکوم کردند. اما این حکم در دیوانعالی کشور تأیید نشد و عبدالله این بار در شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران پای میز محاکمه ایستاد.
او در دفاع از خودش گفت: میدانم اشتباه کردهام و باید تاوانش را بدهم، ولی از قضات دادگاه تقاضای بخشش دارم. من حین ارتکاب جرم کنترل اعصابم را از دست داده بودم. در پایان جلسه، هیأت قضایی وی را به پرداخت دو و نیم برابر دیه کامل و زندان محکوم کردند که این حکم در دیوانعالی کشور مهر تأیید خورد، ولی چون عبدالله توان پرداخت دیه را نداشت دوباره به زندان رفت.
درخواست اعسار متهم
عبدالله که پس از رأی قطعی دادگاه تقاضای اعسار داده بود صبح روز گذشته درخواستاش را در مقابل قاضی مطرح کرد و گفت: من توان پرداخت دیه را به صورت یکجا ندارم و اگر چندین سال دیگر هم در زندان بمانم قادر به پرداخت این مبلغ نیستم. به همین خاطر تقاضا میکنم با تقسیط دیه موافقت کنند. من اگر آزاد شوم کار میکنم و دیه را به صورت اقساطی میپردازم.
در پایان این جلسه قضات وارد شور شدند تا حکم نهایی را در مورد درخواست اعسار متهم صادر کنند.