ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۱۱۸۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۲

مصاحبه هوشمندانه ظریف با فاکس‌نیوز

وزیر خارجه با این اقدام و اعلام این خبر قصد دارد به جهانیان ثابت کند که آمریکا طرف قابل اعتمادی نیست.
تدبیر24»پیشنهاد محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به آمریکایی‌ها در اواخر سال 97 مطرح شد ولی متاسفانه آمریکایی‌ها به دلیل اینکه حسن نیت لازم را برای حل مشکلات فیمابین ایران و آمریکا را ندارند، لذا استقبال چندانی از این پیشنهاد نکردند و به همین دلیل به نظر می‌رسد که اقدام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در ارائه چنین پیشنهادی یک نوع آزمون برای آمریکا است که در حقیقت بتواند پاسخگوی افکار عمومی باشد. زیرا این پیشنهاد می‌تواند گام عملی برای حل مشکلات موجود تلقی شود و به همین دلیل به نظر می‌رسد که وزیر خارجه با این اقدام و اعلام این خبر قصد دارد به جهانیان ثابت کند که آمریکا طرف قابل اعتمادی نیست. حقیقت امر این است که ایران همواره خواهان همکاری صادقانه با جامعه جهانی است تا از این رهگذر بسیاری از مشکلات منطقه و جهان از جمله مسأله تروریسم و حقوق بشر و ایجاد سازوکار اقتصادی منطقه‌ای و جهانی برطرف شود. اگر تیم ترامپ حقیقتا مایل به حل مشکلات برخی شهروندان آمریکایی که به اتهام جاسوسی در زندان هستند، باشد باید از پیشنهاد وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران استقبال کنند. اما رفتار تهاجمی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، مایک پمپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی راه هرگونه مذاکره بین واشنگتن و تهران را غیرممکن ساخته است. درحقیقت پیشنهاد آقای ظریف به آمریکا از ضعف ایران در مقابل آمریکا نیست بلکه نشانه قدرت و صلابت جمهوری اسلامی ایران است. ایران تحت هیچ شرایطی هرگز از موضع ضعف با آمریکا مذاکره نخواهد کرد و پیشنهاد وزیر خارجه به آمریکا صرفا در چارچوب گفت‌وگو در رابطه با زندانیان دو کشور است که جنبه‌های انسانی آن پررنگ‌تر است. آقای ظریف با این پیشنهاد ثابت کرد که جمهوری اسلامی ایران مسائل انسانی را بر دیگر جنبه‌های اقتصادی و نظامی و سیاسی ترجیح می‌دهد. فلذا هرگونه گمانه‌زنی پیرامون پیشنهاد مذاکره با آمریکا دقیق نیست. از سوی دیگر مصاحبه دکتر ظریف با شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز حقایق پشت پرده زیادی را برملا ساخت. فاکس‌نیوز که یک شبکه پُر بیننده وابسته به جمهوریخواهان است، و بودجه سالانه خود را از پنتاگون دریافت می‌کند، از مخاطبان زیادی به‌ویژه در میان سفیدپوستان نژادپرست برخوردار است. آقای ظریف که در گذشته با شبکه رقیب فاکس‌نیوز یعنی سی‌ان‌ان مصاحبه می‌کرد، اینبار به صورتی هوشمندانه با شبکه فاکس‌نیوز مصاحبه کرد تا بتواند افکار عمومی قشر سفیدپوست نژادپرست آمریکا را مدیریت کند. مصاحبه وزیر خارجه جمهوری اسلامی تاثیر زیادی در تغییر نگرش جامعه سفیدپوست آمریکا به ویژه جمهوریخواهان خواهد داشت و در بین این رشته از نخبگان جامعه آمریکا قطعا در برابر سیاست‌های تهاجمی کاخ سفید نسبت به ایران مقابله خواهند کرد.



حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل بین‌الملل
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: