ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۱۹۴۸
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۶

افشاگری زندانیان آزاد شده از گوانتانامو

"ابراهیم ادریس" یکی از دو زندانی سودانی آزاد شده از زندان گوانتانامو در اظهاراتی در شهر خارطوم گفت: مقامات این زندان در دوران ۱۱ سال اسارتم، به طور نظامند مرا شکنجه می‌کردند
به گزارش تدبیر24، ایسنا به نقل از پایگاه خبری راشا تودی نوشت: ابراهیم ادریس که بنا به ادعای مقامات ‌آمریکایی به لحاظ روانی بیمار بوده است، در یک کنفرانس خبری در شهر خارطوم چند ساعت پس از آنکه توسط یک هواپیمای ارتش آمریکا به کشورش بازگشت دست به افشاگری علیه مقامات زندان گوانتانامو زد.


وی که ضعیف به نظر می‌رسید و در صحبت کردن مشکل داشت، به شرح خلاصه دوران طولانی مدت حبس خود در زندان گوانتانامو پرداخت. وی گفت: ما روزانه در معرض شکنجه قرار می‌گرفتیم. ما بدون هیچ یاوری در یک جزیره دور افتاده که محصور در میان سلاح‌ها بود، قرار داشتیم.

وی همچنین از دولت سودان و سازمان‌های حقوق بشری به دلیل تلاش برای آزادی زندانیان گوانتانامو قدردانی کرد. این در حالی است که "نور عثمان محمد" یک زندانی آزاد شده سودانی دیگر به گفته ادریس در بیمارستان بستری بوده و نتوانسته در این کنفرانس خبری حضور پیدا کند.

محمد در فوریه ۲۰۱۱ در یک دادگاه نظامی در برابر اتهامات مطرح شده علیه خود بر اساس قانون سال ۲۰۰۹ کمیسیون‌های نظامی آمریکا اظهار گناهکاری کرد و به ۱۴ سال زندان محکوم شد.

این در حالی است که اقرار به گناهکاری وی مصلحتی بود و همکاری وی با دادستان‌ها باعث شد دادگاه نظامی از طریق یک توافق پیش از محاکمه همه مجازات‌های بالاتر از ۳۴ ماه را لغو کند.

ادریس که از سال ۲۰۰۹ برای آزادی از گوانتانامو تعیین شده بود، گفت: برخی از زندانیان سابق برای دستیابی به آزادی خود اظهار گناهکاری کردند که این اقدام کاملا مصلحتی بود.

همچنین به گفته ادریس زندانیانی که در سال ۲۰۱۳ در اعتصاب غذا شرکت کرده بودند دو برابر بیشتر از دیگران شکنجه می‌شدند.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: