سازمان تامین اجتماعی از چند ماه گذشته تاکنون با حرف و حدیث هایی زیادی درباره تخلفات مالی از جمله پرداخت حقوق های میلیونی به مدیران این سازمان و همچنین توزیع کارت های هدیه و بن میان برخی از نمایندگان مجلس مواجه است.
به گزارش
تدبیر24 به نقل از ایرنا، در تازه ترین تحولات مربوط به این پرونده اظهاراتی به نقل از سعید مرتضوی در برخی رسانه ها منتشر شده است.
وی در این اظهارات با اشاره به درخواست برای کناره گیری به خاطر مصلحت نظام اعلام کرده که نامه استعفایم را به رئیس جمهور وقت نشان دادم ولی آقای احمدی نژاد گفتند که من فرد دوم مملکت هستم، مصالح نظام را من بهتر می دانم یا نمایندگان تهران؟
مرتضوی بیان کرده است با این که حکم را سیاسی و غیرحقوقی و غلط میدانستم، پس از اعلام قطعیت حکم توسط دیوان عدالت اداری به دولت اعلام کردم که از فردا به عنوان مدیر عامل به تأمین اجتماعی نمیروم.
وقتی پاستور رسیدم آقای احمدی نژاد خیلی گرم استقبال کرد و گفتند شما اصلا نگران نباشید، من فردا از شما دفاع میکنم، شما به جای آمدن به اینجا باید میرفتید سرکارتان و وقت خود را برای این کارها هدر نمی دادید. دیدم آقای احمدینژاد اصلا در فضای استعفای من نیست.
الان لازم است که شما برای خدمت به بیمهشدگان تأمین اجتماعی آستین بالا بزنید و شبانه روز کار کنید، من هم حمایت میکنم. شما در این سنگر خدمت کنید. اگر امروز بر سر شما کوتاه بیاییم اینها فردا در رابطه با افراد دیگر مدعی میشوند. آقای احمدینژاد خیلی محکم برخورد کردند و من هم بعد از جلسه با آقای احمدینژاد همه وقایع را برای آقای حداد بازگو کردم و صراحتا گفتم که ایشان استعفای مرا نپذیرفتند.
مرتضوی افزود : موضوع غیرشمول اختصاص به سازمان تأمین اجتماعی ندارد و در همه وزارتخانهها و سازمانها این موضوع هست یا مثلا ریاست محترم مجلس در همین سال جاری شنیدهایم طبق قانون رقمی در حدود ۳۰ میلیارد تومان بودجه غیرشمول دارد که می تواند به اشخاص حقیقی و حقوقی بنا به تشخیص خودشان بدهند. حتی آقای باهنر در جلسه گفت که ماهی ۳۰۰ هزار تومان به نمایندگان می دهیم که در حوزه انتخاباتی به آدمهای محروم بدهند که یک نفر از نمایندگان در همان جلسه تکذیب کرد که آقای باهنر، این را به ما نمیدهید ! چرا توقع ایجاد میکنید. پس معلوم است آن جا هم این ابهامات وجود دارد.
همه پرداختیهای دوره یک و نیم ساله من مربوط به مجلس نهم است. عدد اعلامی توسط آقای محجوب دروغ است و از روی سوء نیت به منظور ابهام آفرینی عدد ۳۷ را ذکر کرده است.
مرتضوی تصریح کرده است :ما سه تا لیست کلی داریم. علت اینکه اسامی را به آقای محجوب ندادم این بود که کارمند ایشان مطالبی را به من گفت و متوجه شدم ایشان میخواهد رقبای خود را تخریب کند. آنها پیشنهاد دادند در رابطه با یکی از نمایندگان، مدرکی به آنها بدهم. بعد با من در حذف برخی از موارد همکاری کنند. احساس کردم که میخواهند سوء استفاده کنند. الان شما می بینید مدارک و اسناد داخل سازمان تأمین اجتماعی روی میز رسانههای ضدانقلاب خارج از کشور است و مانور تبلیغاتی خودشان را میدهند. مقصر آقای محجوب است و او این اسناد را غیرقانونی منتشر کرده و در اختیار ضدانقلاب قرار داده است.
پس من حق داشتم و الان هم حق دارم نسبت به آن قسمت از اسنادی که فقط در اختیار خودم است ایشان را محرم ندانم و به او سندی ندهم. البته به دادگاه و مراجع ذیصلاح و امین در موقع خود ارائه میکنم.
پرداخت حقوق هیچ ارتباطی با مدیر عامل ندارد. این حقوق در هیئت امنا و در هیئت مدیره تصویب شده و اجرا می شود و براساس آن امور اداری و مالی سازمان، حقوق مدیران و کارمندان را محاسبه و ابلاغ می کند.
به دنبال انتشار این اظهارات دیدگاه هایی در خصوص آن مطرح شد.
برخی معتقدند که اظهارات اخیر مدیرعامل سابق تامین اجتماعی بر اساس اتهامات متعدد در پرونده تحقیق و تفحص موجب شده است که در این روزها به دنبال تبرئه و دفاع از خود باشد.
برخی نیز معتقدند که وی با توجه به نبود رسانه ای برای انتشار صحبت های خود تلاش دارد تا بار دیگر با طرح برخی مسایل در رسانه ها مطرح شود.
در همین حال یک عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد : حقایق گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی، سعید مرتضوی را به واکنش های عصبی وا داشته است.
ˈبهروز نعمتیˈ نماینده اسد آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای مرتضوی پس از انتشار گزارش کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی به جای کنار آمدن با واقعیت ها با فرافکنی و تهدید اعضای کمیته رویکرد فرار به جلو را پیش گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه طرح اتهاماتی همچون حزبی بودن کمیته تحقیق و تفحص از اساس کذب است ،گفت: آقای مرتضوی معلوم نیست بر چه اساسی مدعی شده اند که ترکیب کمیته تحقیق و تفحص یک ترکیب حزبی و جناحی است.
عضو هیات رئیسه فراکسیون اصولگرای رهروان ولایت افزود: کجا علقه و عقیده بنده و یا آقایان قاضی زاده، دهدشتی، قاضی پور و غیره با آقای محجوب همخوانی دارد که ایشان مدعی شده اند که کمیته تحقیق و تفحص متشکل از یک باند سیاسی نزدیک به آقای محجوب و حزب کار بوده است.
پیشتر نیز خبرگزاری مجلس شورای اسلامی جدولی از درآمد ۱۶ مدیر ارشد سازمان تامین اجتماعی را با حروف اختصاری نام و نام خانوادگی آنها منتشر کرد که نشان می داد تنها در شش ماه نخست سال جاری برخی از مدیران حدود ۹۰ میلیون تومان پاداش گرفته اند.
براساس این گزارش در سال ۹۱ حسب لیست هزینه کرد دریافتی از امور مالی سازمان تامین اجتماعی بیش از ۶۱ میلیارد ریال پرداخت شده که حدود ۲۱.۸ میلیارد ریال آن از طریق بسیاری از مدیران و اعضای هیات مدیره سازمان به کارکنان تحت عناوین مختلف و مقدار بسیار اندکی به درمان بیمه شدگان اختصاص یافته است.
در شش ماهه اول سال ۹۲ نیز ۲۷.۶ میلیارد ریال پرداخت شده که حدود ۱۰.۵ میلیارد ریال آن به عناوین مشابه هزینه شده است.
همچنین گزارش ها حاکی از آن است که متاسفانه هیئت مدیره صندوق تامین اجتماعی پول های هنگفتی را بابت پاداش به یکدیگر پرداخت کردند.
پرداختی های مزبور در حالی صورت گرفته است که حقوق ماهیانه پرداختی به برخی بازنشستگان این سازمان به ماهی یکصد هزار تومان نیز نمی رسد ولی به برخی مدیران تامین اجتماعی حقوق ها و پاداش های بالای ۱۵ میلیون تومان پرداخته شده است.