تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۱۹۹۳
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۷

مرخصی زایمان به کجا می رسد؟

مرخصی زایمان، مدت‌‌هاست به یکی از موضوعات موردبحث در جامعه تبدیل شده و حالا با توجه به لایحه بودجه ۹۳ بحث بر سر این است که اجرا می‌شود یا نه.
به گزارش تدبیر24 به نقل از خبر، از سال ۸۵ که یک بار به میزان این مرخصی افزوده شد و از چهار ماه به شش ماه رسید، تا سال ۹۰ که تصمیم گرفته شد دوباره به تعداد روزهای استراحت مادران پس از زایمان اضافه شود، این موضوع هر از گاهی بر سر زبان ‌ها افتاده است.

یک بار موضوع مرخصی پدرانه خبرساز شد، یک بار مخالفت با افزایش مرخصی زایمان زنان به دلیل بار مالی، یک بار حل شدن و به تصویب رسیدن آن اما «مجاز» بودن دستگاه‌ ها و یک بار دیگر این که دولت دستگاه‌ ها را مکلف به اجرای آن کرد. همین چند وقت پیش هم زمانی که شهیندخت مولاوردی به عنوان معاون رییس‌ جمهور در امور زنان و خانواده انتخاب شد و گفت باید درباره مفید یا مضر بودن مرخصی زایمان بررسی‌ های بیشتری صورت بگیرد، صدای اعتراض‌ بسیاری از افراد بلند شد و حالا لایحه بودجه دوباره باب بحث درباره این موضوع را باز کرده و انتقاد می ‌شود که چرا در بودجه سال ۹۳ به مرخصی زایمان زنان کم‌ توجهی شده و کاری برای اجرای آن صورت نمی گیرد.

اما مولاوردی به این انتقادها پاسخ داده و می‌ گوید: خبری نشدن برخی از کارها به این معنی نیست که کارها متوقف شده چون تعدادی از کارها به موازات هم در حال انجام است و همزمان که کارهای کارشناسی در حال انجام است گزارش‌ ها از دستگاه‌ های مختلف گرفته می‌ شود و بحث‌ هایی نیز وجود دارد که تا نهایی نشود نمی‌ توان آنها را منتشر کرد.

معاون رییس جمهور در امور زنان که اخیرا بارها تاکید کرده نباید بودجه را زنانه و مردانه دید بلکه آنچه مربوط به بخش‌های دیگر است در زندگی زنان هم تاثیرگذار است، در عین حال به فارس گفت: یکی از برنامه‌ های ما این است که سمت و سوی برنامه‌ ها و بودجه‌ های دستگاه‌ ها را سمت و سوی جنسیتی دهیم و آنها را مجاب کنیم که بخشی از اعتبارات را به امور زنان و خانواده و وظایفی که دستگاه‌ ها در این حوزه دارند اختصاص دهند.

او با تاکید بر این که برای انجام کارهای کارشناسی زمان لازم است و این مطلب به این معنا نیست که حوزه ‌ها و قسمت‌ های مختلف تعطیل شده است، تاکید کرد: ما برای روزهای پایانی سال ۹۲ و اقداماتی که می ‌توانیم برای بودجه تخصیص نیافته انجام دهیم برنامه ریزی داریم، همچنین برنامه‌ ریزی‌ ها برای سال ۹۳ هم انجام شده و تمام این کارها به موازات هم در حال انجام است.

رییس معاونت امور زنان به این هم اشاره کرد که افزایش مرخصی زایمان جزو تکالیف دستگاه ‌ها در سال ۹۳ است و باید در برنامه‌ های آنها لحاظ شود و افزایش مرخصی زایمان زنان برای دستگاه ‌ها در سال ۹۳ لازم ‌الاجراست.

مولاوردی درباره اجرا شدن یا نشدن این قانون در سال های دیگر گفت: افزایش مرخصی زایمان قانون است و بنابراین فقط متعلق به سال ۹۲ نیست، این قانون تا زمانی‌ که لغو نشده و کان لم یکن تلقی نشده لازم الاجرا است.

او همچنین در پاسخ به عده ای که می‌ گویند انتظار می‌رفت دولت با توجه به دغدغه زنان شاغل و توصیه نمایندگان مجلس، در لایحه بودجه ۹۳ منابع مالی افزایش مرخصی زایمان را لحاظ می کرد، گفت: بودجه لازم برای اجرایی کردن افزایش مرخصی زایمان مادران باید در همان بودجه‌ هایی که دستگاه‌ ها دارند پیگیری و تأمین اعتبار شود.

مجلس وارد کار می‌شود؟

در عین حال، پیش از این که لایحه لایحه بودجه به مجلس ارائه شود، یکی از اعضای فراکسیون زنان از تلاش این فراکسیون برای اختصاص ردیف بودجه به مرخصی زایمان در لایحه ۹۳ خبر داده بود.

رئیس فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر این که اگر اعتباری برای مرخصی زایمان مادران از ۶ به ۹ ماه در نظر گرفته نشود این طرح اجرایی نمی شود، گفته بود که به طور حتم فراکسیون زنان مجلس به دنبال ردیف اعتبار برای اجرایی شدن طرح مذکور است.

فاطمه رهبر در گفت و گو با خانه ملت، با بیان این که اگر اعتبار لازم برای اجرای مباحثی مربوط به زنان در لایحه پیش بینی نشود نمی توان انتظار اجرایی شدن کامل طرح ها را داشت، اشاره کرده بود: بدون شک مجلس در موارد ضروری می تواند بودجه را تغییر دهد اما اصل اختصاص بودجه از سوی دولت انجام می گیرد و بر این اساس دولت باید توجه ویژه ای به این امر داشته باشد.

رهبر تاکید کرده بود: اگر هم در لایجه بودجه ردیفی برای اختصاص اعتبار به طرح هایی که مربوط به زنان باشد دیده نشود فراکسیون زنان مجلس سعی خواهد کرد تا اعتباری را برای آن در نظر گیرد.

تغییر لایحه بودجه، کار آسانی نیست

شهلا میرگلو بیات،‌ یکی دیگر از اعضای فراکسیون زنان مجلس هم به خبرآنلاین می گوید: ما پیش از ارائه لایحه بودجه با رییس معاونت امور زنان جلسه ای داشته و تاکید کردیم که سهم زنان را در بودجه افزایش دهند اما دیدیم این اتفاق نیفتاده است.

او تاکید می‌ کند: البته در این موضوع خیلی هم نمی توان دولت یا معاونت امور زنان را مقصر دانست چرا که آنها هم اولویت هایی دارند که باید برای آنها بودجه در نظر بگیرند و تامین اعتبار از یک منبع درآمدی مشخص کار آسانی نیست. ضمن این که دولت تغییر کرده و آنها وقت چندانی برای این که برای بخش های مختلف بودجه را تغییر دهند و با توجه به تقاضای روز آنها را افزایش یا کاهش دهند نداشته اند.

میرگلو بیات درباره این که آیا این احتمال وجود دارد که خود نمایندگان وارد کار شوند و برای افزایش سهم اعتبارات مرخصی زایمان زنان کاری کنند، می گوید: ما به عنوان نمایندگان مجلس با توجه به مراجعات و درخواست هایی که از سوی زنان شاغل به ما ارائه می شود تلاش می کنیم اعتبارات این بخش را افزایش دهیم البته این کار بسیار سخت است چرا که باید در کمیسیون ها از بخش هایی اعتبار کاهش پیدا کند و به این بخش اضافه شود که اصلا کار ساده ای نیست.

او با اشاره به این که فراکسیون زنان مجلس با معاون رییس جمهور در امور زنان در ارتباط است، می گوید: در سال های گذشته هم چندان اتفاق خوبی در این زمینه نیفتاده بود و اعتبار کافی برای آن در نظر گرفته نشده بود، اما حالا و با روی کار آمدن دولت جدید امیدواریم توجه بیشتری به بخش زنان و خانواده صورت بگیرد و مشکلاتی که در زمینه اجرای قوانین مربوط به زنان است مرتفع شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: