ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۲۰۳۸۵
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۲

ربات‌‍‌های زیرزمینی ناسا

پژوهشگران ناسا، مجموعه‌ای از ربات‌ها را برای شرکت در رقابت‌های مربوط به جستجو در محیط‌های زیر زمینی ابداع کرده‌اند.


تدبیر24» اسپیس نوشت:، در پی فراخوان "آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا" یا "دارپا" (DARPA) برای نقشه‌برداری سریع، مسیریابی و جستجوی پویا در محیط‌های زیرزمینی، شرکت‌های بسیاری برای ابداع ربات‌های خودکار اقدام کرده‌اند.

دارپا در این فراخوان، علاقمندان را دعوت کرد تا در رقابتی که بین روزهای ۱۵ تا ۲۲ ماه جاری در شهر پیتسبرگ آمریکا برگزار می‌شود شرکت کنند و یک فناوری جدید ارائه دهند که به نیروهای نظامی و گروه‌های جستجو در نقشه‌برداری و بررسی مناطق زیرزمینی کمک کند.

گروهی از پژوهشگران "آزمایشگاه پیش‌رانش جت"(JPL) ناسا نیز از شرکت‌کنندگان این رقابت هستند که میان ربات‌ها و پهپادهای گوناگون در جریان است. ممکن است فناوری‌های ارائه شده در این رقابت، برای ماموریت‌های فضایی نیز مناسب باشند و ناسا بتواند از آنها در ماموریت‌های بررسی غارها و دهانه‌های آتشفشان سیارات دیگر استفاده کند.

"لئون آلکالای"(Leon Alkalai)، مدیر اداره برنامه‌ریزی راهبردی آزمایشگاه پیش‌رانش جت، گفت: ما قصد داریم با سرمایه‌گذاری در این رقابت، برای آینده سرمایه‌گذاری کنیم. شکی نیست که چالش بزرگ بعدی آزمایشگاه پیش‌رانش جت و ناسا، در مورد اکتشافات زیرزمینی خواهد بود.

پژوهشگران آزمایشگاه پیش‌رانش جت، در این گروه با پژوهشگرانی از "موسسه فناوری کالیفرنیا"(Caltech)، دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT) و "موسسه علم و فناوری پیشرفته کره"(KAIST) همکاری دارند. این گروه ۶۰ نفره، مجموعه‌ای از شش ربات را ابداع کرده‌اند که می‌توان آنها را با کمک هوش مصنوعی در میان مسیرهای زیرزمینی راهنمایی کرد. این ربات‌ها می‌توانند در مسیرهای زیرزمینی حرکت کنند و اشیای مخفی شده در مسیر از جمله تلفن همراه را پیدا کنند.

انتهای پیام


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: