ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۲۰۷۹۸
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۶

رئیس‌جمهور: حریم خصوصی مردم محفوظ بماند

جلسه ارتقاء زیرساخت‌های پایه‌ای و عمومی کشور در حوزه سایبری روز چهارشنبه به ریاست رئیس جمهور و با حضور روسای دستگاه‌های مرتبط با این موضوع برگزار شد.

تدبیر24» حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این جلسه با اشاره به تحولات تکنولوژیک ارتباطی و سایبری در دنیای امروز، گفت: زندگی امروز مردم در تمام دنیا وابستگی و آمیختگی زیادی با فناوری های ارتباطی و سایبری پیدا کرده و روز به روز هم این وابستگی بیشتر می‌شود.

رئیس جمهور اظهارداشت: از آنجایی که بخش عمده این آمیختگی در حوزه‌های خدماتی است، لذا نباید اجازه بدهیم خدمت‌رسانی به مردم از طریق این حوزه دچار اختلال و یا کندی شود.

روحانی با تأکید بر ضرورت ارتقاء فناوری های مرتبط با این حوزه، اظهار داشت: تضمین امنیت فضای سایبری کشور و ارتقاء صیانت از این فضا به نوعی پاسداری از امنیت مردم و خدمات مورد نیاز آنها است.

رئیس جمهور با اشاره به وابستگی خدمات مورد نیاز مردم به اینترنت، گفت: دقیقاً باید میزان نیاز کشور، برای ارایه خدمات از طریق شبکه ملی اطلاعات مورد توجه بیشتر قرار گیرد و حریم خصوصی مردم و اطلاعات باید کاملاً محفوظ بماند.

روحانی ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته از سوی دستگاه‌های مختلف در ارتقاء زیرساخت‌ها و خدمات سایبری به مردم، اظهار داشت: خدمات به مردم باید گسترش یابد و هر اقدامی که نیاز است برای خدمات امن به مردم بایستی انجام بگیرد و باید آن را اولویت قرار داد. از این نظر دستگاه‌های دولتی، خصوصی و حاکمیتی می‌بایستی بخش‌های مخصوص به این فضا را در دستگاه‌های خود مورد تقویت و پشتیبانی مؤثر قرار دهند.

رئیس جمهور با تأکید بر اقدامات لازم برای قطع وابستگی به تجهیزات و برنامه‌های غیربومی، تصریح کرد: اگر چه قطع وابستگی کامل در دنیای پیچیده ارتباطی امروز از شبکه ارتباطی جهان امکان‌پذیر نیست، اما با توجه به استعدادهای ملی و نرم‌افزاری داخل می‌توان تکنولوژی‌های بومی را تقویت کرد و حتی‌الامکان از برنامه‌های غیربومی اجتناب کرد.

در این جلسه گزارشی از سوی مرکز ملی فضای مجازی در زمینه فعالیت‌های انجام گرفته از سوی دستگاه‌های مختلف کشور، در خصوص ارتقاء زیرساخت‌های سایبری کشور ارایه و توانمندی‌ها، اقدامات و تمهیدات لازم برای تقویت زیرساخت‌های فضای سایبری کشور، ارایه شد.  

انتهای پیام

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: