ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۲۱۲۶
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱

توزیع کارت هوشمند ملی از۲۲بهمن

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ۲۲ بهمن امسال کارت‌های هوشمند ملی جایگزین کارت‌های ملی قدیمی در کشور می‌شود.
تدبیر24: محمد ناظمی اردکانی در مراسم روز ملی ثبت‌احوال کشور که امروز در سالن همایش‌های وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: این سازمان دو نقش حاکمیتی و زیرساختی را برعهده دارد.

وی افزود: ثبت وقایع 4 گانه حیاتی و صدور اسناد هویتی برای ایرانیان در اقصی نقاط کشور و جهان برعهده سازمان ثبت‌احوال است.

ناظمی اردکانی با اشاره به اینکه از فرآیند‌های سنتی رهایی پیدا کرده‌ایم و به وضعیت نوینی رسیده‌ایم گفت: در افق بلند‌مدت سازمان ثبت‌ احوال عهده‌دار زیرساخت‌های دولت الکترونیک است.

رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام جامع ایرانیان را در جهان پایه‌گذاری‌ کرده‌ایم و برای تحقق این هدف 4 راهبرد اساسی مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: ثبت وقایع حیاتی (ولادت، فوق، ازدواج و طلاق) در مهلت قانونی 10 تا 15 روز انجام می‌گیرد و در این مدت به صورت آنلاین و لحظه‌ای اقدام می‌شود.

رئیس سازمان ثبت‌ احوال کشور بیان داشت: در حال حاضر در مدت قانونی مدنظر بیش از 97 درصد از ولادت و 95 درصد از فوت‌ها، به شکل آنلاین انجام می‌شود.

ناظمی اردکانی یادآور شد: در دو سال اخیر شناسنامه‌ها به صورت مکانیزه صادر می‌شود.

وی درباره کارت هوشمند ملی بیان داشت: یکی از مهمترین پروژه‌های آتی کشور صدور کارت هوشمند ملی است که مطالعه آن یک سال به طول کشید.

ناظمی اردکانی یادآور شد: در 22 بهمن امسال کارت هوشمند جدید جایگزین کارت‌های ملی می‌شود و این اقدام نیاز دارد که باید تمامی شهرستان‌ها تجهیزات اولیه را خریداری کنند.

رئیس سازمان ثبت‌ احوال کشور افزود: در حال حاضر شهرستان‌ها این آمادگی را دارند و در آینده‌ای نزدیک تمامی شهرستان‌های کشور مجهز به سیستم مورد‌نظر برای صدور کارت هوشمند ملی می‌شوند.

وی یادآور شد: در اوایل سال جاری تمامی دفاتر ثبت اسناد به پایگاه جمعیتی ثبت احوال متصل شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سازمان ثبت‌ احوال نخستین سازمانی است که نسبت به آرشیو الکترونیکی اسناد خود که حدود 120 میلیون سند می‌شود اقدام کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه در کشور یک میلیون و 400 هزار نفر متولد و حدود یک میلیون نفر فوت، 900 هزار ازدواج و 150 هزار طلاق ثبت می‌شود.

وی درباره نرخ باروری در کشور اظهار داشت: نرخ باروری در کشور به یک و هفت دهم سقوط کرده است و بیشتر خانواده‌ها تک‌فرزندی هستند لذا با این روند در 30 سال آینده به نقطه صفر می‌رسیم و تعداد فوت و ولادت در کشور یکسان می‌شود و با سقوط جمعیتی مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان ثبت‌احوال کشور خاطرنشان کرد: در راستای انتخاب نام مناسب مهندسی فرهنگ نام‌گزینی هر ساله در سالروز ولادت پیامبر اکرم برگزار می‌شود. با توجه به عقبه فرهنگی کشور نام‌های قدسی مانند محمد با 8 میلیون ثبت و فاطمه با 12 میلیون ثبت بیشترین فراوانی را داشته است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: