ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۲۱۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹
معاون رئیس جمهور :

انتقال پایتخت قابل اجرا نیست

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه موضوع انتقال پایتخت از جنس تقنین نیست، گفت: طرح انتقال پایتخت قابلیت اجرایی ندارد و بدون مشورت با مقام معظم رهبری نمی‌توانیم در این باره تصمیم‌گیری کنیم

مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) پارلمان در سخنانی به عنوان نماینده دولت درباره طرح ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری، اظهار داشت: بنده از دغدغه نمایندگان مجلس و طراحان طرح مذکور و کمیسیون شوراها نسبت به مسائل و مشکلات تهران تشکر می‌کنم اما دولت با این طرح مخالف است.

وی افزود: چشم‌انداز انتقال پایتخت به نقطه دیگر، باید به طور نسبی مشخص باشد، کشور ما کلا روی کمربند زلزله است و باید به این سؤال پاسخ داده شود که کدام استان از زلزله مصونیت دارد؟ در کشوری مانند ژاپن که کلا روی گسل زلزله قرار دارد، برای در امان ماندن از تلفات زلزله تدابیر اساسی اندیشیده‌اند، باید پرسید اگر پایتخت کشور منتقل شود آیا جان مردم تهران در صورتی که زلزله بیاید، در خطر نیست، آیا در حد برنامه‌ریزی هم نیست که بخواهیم برای این موضوع تدابیر جدی بیندیشیم؟

انصاری بر همین اساس خاطرنشان کرد: مسئله آب مهمترین چالش کشور در همه نقاط است، اتفاقا تهران به لحاظ جغرافیایی بهترین نقطه برای تامین آب کشور بوده است، هر نقطه‌ای از کشور را بخواهیم به عنوان پایتخت انتخاب کنیم، اولین نیاز آب است، باید پرسید آیا هزینه‌های انتقال پایتخت محاسبه مالی شده است؟ آیا همه قوا، صدا و سیما و نیروهای مسلح و دستگاه‌های گوناگون مانند نهاد مقام معظم رهبری، امکان انتقال‌شان در این مدت به نقطه دیگری وجود دارد؟ به لحاظ زیرساخت‌هایی مانند بازار، مراکز اقتصادی و راه‌آهن نیز باید دید که آیا این موضوع امکان‌پذیر است؟

انصاری در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد:‌آیا می‌شود همه کارکنان دولت و همه وزارتخانه‌ها را به اجبار به نقطه دیگری منتقل کنیم؟‌آیا تجربه دنیا در انتقال پایتخت مانند کشور پاکستان موفق بوده است؟ مطلقا چنین چیزی نیست.

وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از شهرهای کشور ظرفیت انتقال چنین جمعیتی را ندارد، تصریح کرد: آیا انتقال پایتخت از تهران به نقطه دیگر موجب می‌شود امکانات و منابع در سراسر کشور به طور عادلانه توزیع شود؟

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: هم در سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و هم در سیاست‌های برنامه پنجم توسعه، بر این نکته تاکید شده است که باید تمرکز‌زدایی شود و دولت کوچک و امکانات به صورت عادلانه توزیع شود و آقای روحانی رئیس‌جمهور نیز بر اجرایی کردن این موارد تاکید دارد و انشاءالله تلاش می‌کنیم در برنامه ششم توسعه زمینه‌های اجرایی کردن این سیاست‌ها فراهم شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه این موضوع از جنس قانونگذاری نیست، گفت: موضوع انتقال پایتخت مسئله بسیار مهم و بزرگی است که از جنس سیاست‌های کلی نظام است و امکان ندارد برای انتقال دستگاه‌هایی مانند نهاد مقام معظم رهبری بدون مشورت با ایشان تصمیم‌گیری کنیم و واقعا انتقال پایتخت قابلیت اجرایی ندارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناهید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
1
0
سلام، آفرین حرف آخر را اول میزنند
درست است درست است
عوض کنیم چه بی معنی است بعضی ها یاد گرفتن بجای درست کردن همش عوض میکنن از پایتخت بگیر تا زن، مرد، زندگی و ... کی میخواهیم یادبگیریم که اصلاح کنیم و هرجا که بروید آسمان همین رنگ است
یاد بگیریم و یاد بدهیم تا جایی که میشود فکر اصلاح ( در عمل) باشیم نه همش فکر همه رو مخدوش کنیم با عوض کردن
این فرهنگ عوض کردن از کجا آمده فرهنگ ما که اصلاح کردن بود بعضی ها اگر توانائیش را داشتن برای سود خودشون حاضر بودن آسمان را هم عوض کنند اما خوشبختانه هرجا بروید آسمان همین رنگ است یعنی اگر پایتخت را هم عوض کنید چون اصل و اساس مشکل داره مدتی بعد دوباره باید عوض شود الی..
آرزومند آرزوهایتان ( خانواده سالم میشود جامعه سالم و جامعه سالم میشود نظام حکومتی سالم و ...)
به امید توزیع عادلانه همه چیز
نظر شما: