آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 15
کد خبر: ۱۲۱۵۵۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱

آیا بالگرد در حریق شهری کاربرد دارد؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: بالگرد در بخش اطفاء حریق های شهری کارایی ندارد.

تدبیر24»سید جلال ملکی در گفت و گو با ایسنا، درباره اینکه آیا سازمان آتش نشانی تهران برای افزایش لجستیکش نیاز به بالگرد دارد یا خیر؟گفت: تقریبا می توان گفت که جایی را در دنیا ندیده ام که آتش نشانی آن، بالگرد عملیات شهری داشته باشد.

وی گفت: زمانی که آتش نشانی های معتبر را رصد می‌کنیم آتش نشانی های آن ها در شهر بالگرد ندارند.

ملکی اظهار کرد: بالگرد به دلایل فنی در عملیات های شهری کارآیی ندارد، در حال حاضر نیز در شهر تهران هلال احمر و نیروی انتظامی بالگرد دارند که گاهی هم ممکن است برای کاربری اطفائی هم بتوان استفاده کرد، اما طی دفعاتی که برخی از دستگاه ها برای کمک به ما در عملیات ها آمدند واقعا به این نتیجه رسیدیم که بالگرد در بخش اطفاء حریق های شهری کارآیی ندارد.

وی افزود: در شهرها ساختمان ها در کنار هم ساخته شده اند، اگر حین حریق از ارتفاع ٣٠٠ تا ۴٠٠ متری آب را با بالگرد پایین بریزند،آب در هوا ریز می شود و باد آن را به چند متر آنطرف تر انتقال می دهد، و در محل دیگری تخیله می شود، اگر هم بالگرد بخواهد ارتفاع خود را پایین بیاورد که آب دقیقا روی محل حریق ریخته بشود، حرارت بسیار زیاد و شدید آتش سوزی می تواند برای سیستم هلیکوپتر مشکل ایجاد کند، ضمن اینکه پره هلیکوپتر باد ایجاد می کند و دمیدن باد ناشی از آن به داخل حریق، شعله وری را افزایش می دهد.

وی گفت: در نتیجه، عملیات اطفایی توسط هلیکوپتر در شهرها کارآیی ندارد و برای مراتع، جنگل ها، فضای باز و.. کاربرد دارد. به عنوان مثال زمانی که یک جنگل آتش می گیرد بالگرد هر کجا که آب بریزد قسمتی از آتش خاموش می شود، اما زمانی که یک بارانداز ١٠٠٠متری آتش بگیرد و هلیکوپتر آب را از ارتفاع بالا به پایین بریزد ممکن است باد آب را ۵٠٠ متر آنطرف تر ببرد و حتی خسارت هایی را به بار بیاورد.

برچسب ها: تدبیر24 بالگرد
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: