ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۱۲۱۵۶۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹

جنگ داخلی در افغانستان در ۲۰۲۰؛ ۳۸۰ هزار آواره دیگر

به‌رغم گفت‌وگوهای صلح میان طالبان و دولت افغانستان، درگیری‌ها و سوءقصدهای جنبش طالبان ادامه دارد. تنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۸۰هزار نفر از مردم این کشور آواره شده‌اند و شمار زیادی از شخصیت‌های مدنی و سیاسی به قتل رسیده‌اند.
تدبیر24»بر اساس داده‌های آژانس سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمک‌های انسان‌دوستانه (OCHA)، در طول سال ۲۰۲۰ حدود ۳۸۰هزار نفر از مردم افغانستان برای در امان ماندن از درگیری‌های خونین از روستاها و شهرهای خود گریخته‌اند.

بخش اعظم آوارگان متعلق به نواحی شمالی کشور، از استان قندوز، و استان جنوبی هلمند هستند.

داده‌های این نهاد سازمان ملل می‌گوید، از ژانویه ۲۰۲۰ ده‌ها هزار خانوار در ۳۲ استان از مجموع ۳۴ استان کشور آواره شده‌اند. دو سوم این آوارگان کودک هستند. در سال پیش از آن (۲۰۱۹) شمار آوارگان ۴۲۹هزار نفر به ثبت رسیده بود.

نهاد سازمان ملل می‌افزاید، به دلیل عدم دست‌یابی به ولایات که درگیر جنگ هستند، نمی‌توان تشخیص داد که تمام آوارگان سال گذشته همچنان بی‌خانمان مانده‌اند.

بر پایه داده‌های این نهاد سازمان ملل، در افغانستان حدود ۴۰ میلیون نفر زندگی می‌کنند.

اغلب خانواده‌ها به دلیل درگیری‌های شدید میان شبه‌نظامیان طالبان و نیروهای امنیتی دولت افغانستان دچار آوارگی شده‌اند. شمار زیادی شخصیت‌های مدنی و سیاسی به دست نیروهای طالبان به قتل رسیده‌اند.

به‌رغم گفت‌وگوهای صلح در ماه سپتامبر سال گذشته، درگیری‌های نظامی بدون وقفه ادامه داشته‌اند.

به‌ویژه شبه‌نظامیان داعش که در شرق افغانستان فعال هستند، بسیاری خانواده‌ها را مجبور به ترک خانه و کاشانه خود کرده‌اند.


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: