ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 14
کد خبر: ۱۲۲۳۶۶
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰

انتقاد شدید چین از عملکرد حقوق بشری آمریکا

پکن با انتقاد شدید از گزارش حقوق بشری آمریکا، شکست آمریکا در مقابله با پاندمی کرونا که مرگ صدها هزار آمریکایی را به دنبال داشته، تبعیض نژادی، خشونت‌های پلیس و سابقه شوم نسل‌کشی توسط این کشور را به عنوان نمادهایی از گزارش بد حقوق بشری آمریکا برشمرد.
تدبیر24»جیانگ دوان، ریس هیات نمایندگی چین در ژنو از خاتمه یافتن بررسی گزارش حقوق بشری آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل که بخشی از بازنگری معمول توسط تمامی کشورها در این نهاد حقوق بشری سازمان ملل است، به شدت انتقاد کرد. 

جیانگ در بیاناتی کوتاه و تند از مداخلات نظامی آمریکا در خارج از مرزهایش که نتیجه‌اش فقط کشتار تعداد بیشمار غیرنظامیان و شکنجه آنها در دیگر کشورها بوده انتقاد کرد.   

او گفت: آمریکا نه برای گذشته شوم خود و نسل کشی عذرخواهی می‌کند و نه حتی در پی جبران به قربانیان برمی‌آید. آمریکا حتی قادر به کنترل موثر پاندمی کرونا نبود که نتیجه‌اش مرگ صدهاهزار تن بوده است.  

جیانگ افزود: آمریکا اکثر توصیه‌های چین در این بازنگری را نپذیرفت.

لیزا پترسون، معاون موقت امور دموکراسی و حقوق بشر و کارگری آمریکا در پاسخ گفت: آمریکا افتخار می‌کند که چهار پنجم از ۳۴۷ توصیه ارائه شده توسط دیگر کشورها برای بهبود گزارش حقوق بشری‌اش را به کار بسته است.

او سپس برخی از توصیه‌های اعمال شده و تلاش‌های آمریکا در برخی امور نظیر حقوق مهاجران و بومی‌ها، تغییرات آب و هوایی و بهبود دسترسی آمریکایی‌ها به شبکه سلامت در دوران پاندمی را برشمرد.

دولت جدید آمریکا حضور خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل را پس از دو و نیم سال غیبت در دوران دولت ترامپ، از سر گرفته است. واشنگتن به دنبال کرسی در این شورای ۴۷ عضوی برای سه سال آتی است که از سال ۲۰۲۲ آغاز می‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: