تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
کد خبر: ۱۲۲۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۰

از افسردگی بهاری چه می‌دانیم؟

روان شناس بالینی گفت: اختلال افسردگی عمده با الگوهای فصلی که با نام اختلال عاطفی فصلی شناخته می‌شود، نوعی اختلال افسردگی مرتبط با تغییر فصل است که افراد مبتلا هر سال در زمان خاصی از سال به آن مبتلا شده و با پایان آن زمان دوباره سلامت روان خود را باز می‌یابند.
تدبیر24»مریم گویا روز سه شنبه  درباره تغییر فصل و افسردگی بهاری افزود: به طور کلی هر اتفاق و تغییری می‌تواند روی جسم و روان ما تاثیرگذار باشد. به طور مثال بسیاری از افراد در فصل بهار دچار حساسیت‌ فصلی می‌شوند و همین امر زمینه را برای افسردگی در آنها ایجاد می‌کند یا گاهی تغییر فصل موجب نامنظم شدن خواب شده و این موضوع روی مغز و انتقال دهنده‌های عصبی انسان تاثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: در فصل‌های مختلف، انسان‌ها ممکن است دچار افسردگی شوند و با پایان آن فصل به شرایط عادی باز گردند؛ همچنین در فصل زمستان و بهار احتمال مشاهده علائم مربوط به زوال عقل و اختلال شناختی نسبت به دو فصل تابستان یا پاییز بیشتر است که این موارد نشان از تاثیر بالای تغییرات فصلی بر سلامت روان انسان‌ها دارد.

علائم و علت افسردگی بهاری

این روان شناس بیان کرد: برای بیشتر افراد این دوره در آغاز فصل بهار یا پاییز شروع شده و در پایان فصل به حالت عادی بر می‌گردند. از علائم این نوع از افسردگی در بهار می‌توان به از دست دادن علاقه، اختلالات خواب، تغییر در اشتها، تغییرات وزن و پریشانی یا اضطراب اشاره کرد.

گویا اظهار کرد: علت دقیق افسردگی فصلی شناخته شده نیست و احتمالا می‌تواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد. از طرفی برخی معتقدند به خاطر تغییر در دریافت مقدار نور خورشید در طول ماه‌های مختلف، خلق و خوی افراد به هم می‌ریزد.

نشانه‌های بروز این نوع از افسردگی

این روان شناس بالینی گفت: در مجموع می توان به احساس افسردگی در زمانی طولانی مدت، احساس بی‌ارزشی، احساس ناامیدی، انرژی کم و کندی، مشکل داشتن با خواب، تغییر در وزن یا اشتها، دشواری در تمرکز، همچنین افکار مرگ یا خودکشی به عنوان نشانه های بروز این نوع افسردگی اشاره کرد.

وی بیان کرد: با وجود آن‌که مردان مبتلا به افسردگی فصلی ممکن است علائم بیشتری را تجربه کنند، اما زنان بیشتر به این اختلال تشخیص داده می‌شوند. همچنین جوانان بیشتر از بزرگسالان دچار  افسردگی فصلی می‌شوند و ژنتیک ممکن است در افسردگی فصلی نقش داشته باشد. زیرا افراد مبتلا به این اختلال بیشتر احتمال دارد که بستگان افسرده داشته باشند.

 افسردگی فصلی که اختلال تاثیرپذیری فصلی (SAD) هم نامیده می‌شود، حالتی است که هر ساله در یک زمان مشخص رخ می‌دهد و بطور معمول در پاییز یا زمستان آغاز می‌شود و در بهار یا اوایل تابستان پایان می‌یابد.


برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: