ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۲۳۰۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳

جزئیات جلسه اقتصاددانان با رییسی

یک کارشناس اقتصادی جلسه دیروز اقتصاددانان با رئیس جمهور منتخب را از این نظر که دیدگاه‌های مختلف اقتصادی فرصتی برای طرح پیدا کردند، مفید دانست و معتقد است که جلساتی از این دست باید ادامه دار باشند.

 تدبیر24» حسین راغفر در گفت‌وگو با ایسنا درباره جلسه روز گذشته جمعی از اساتید و نخبگان اقتصادی از گرایش‌های مختلف با سید ابراهیم رئیسی که به بیان دیدگاه‌ها، نظرات و راهکارهای مدنظر خود درباره نوع مواجهه دولت با مشکلات بخش اقتصاد و نحوه ورود به عرصه حل و فصل این مشکلات پرداختند، گفت: یکی از مشکلات جلسات این چنینی، کمبود وقت و نبود دستورالعمل مشخص است که موضوعات و مباحث مختلف مطرح شده در جلسه را با کمبود تنوع مواجه می‌کند اما علی رغم این محدویت‌ها از نظر بنده جمع بندی کل حاضرین در جلسه مثبت بود. 

وی مهم‌ترین حُسن این جلسه را مطرح شدن دیدگاه‌های مختلف دانست و افزود: با این جلسه، رئیس جدید دولت با دیدگاه‌های مختلف اقتصادی بیشتر آشنا می‌شود و اولویت‌ها و مشکلات اقتصادی را نیز از نزدیک درک می‌کند که از این جهت، جلسه روز گذشته مهم بود. البته چنین جلساتی نمی‌تواند تعیین کننده راهکارها در آینده باشد. تاکنون پس از سه دهه بعد از جنگ تحمیلی، عموما یک تفکر بر نظام تصمیم گیری اقتصادی کشور حاکم بوده و به نوعی انحصار در دیدگاه‌ها وجود داشته که یکی از دلایل شکل گیری بحران کنونی است.

این اقتصاددان ادامه داد: زمانی که دیدگاه‌های مختلف و مخالف دیده نشود، اجازه نقد عملکردها به نحو مناسب فراهم نمی‌شود که یکی از دلایل بحران کنونی نیز همین مسئله است و جلسه دیروز فرصت جدیدی برای این کار فراهم کرد که امیدوارم ادامه پیدا کند. وضعیت فعلی کشور بحرانی است و باید فرصتی فراهم شود تا از همه ظرفیت‌ها استفاده شود که راه حل‌های مناسب‌تر و عملی برای رفع مسائل اقتصادی کشور ایجاد شود.

راغفر بیان کرد: به جز محدودیت وقت در جلسه مورد نظر که موجب شد تا افراد فرصت کمتری برای طرح بهتر دیدگاه‌ها و ثمرات عملی بهتری برای سیاستگذاران داشته باشد، در مجموع مفید بود. با توجه محدودیت زمانی امکان پذیر نبود که برنامه‌های افراد برای تحقق راهکارهای اقتصادی مطرح شود اما هر یک از آن‌ها مشکلات اقتصادی را بیان و یکسری اقدامات فوری و کوتاه را نیز به صورت مختصر مطرح کردند.

وی در پایان سخنانش مطرح کرد که جلسات این چنینی برای موثر واقع شدن باید تداوم داشته باشند. 

انتهای  پیام

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: