تدبیر24»بلینکن با بیان اینکه نمی تواند در این رابطه جدول زمانی ارائه دهد اما مدعی شد که ایران نمیخواهد یا نمیتواند آنچه را که برای دستیابی به توافق لازم است، انجام دهد.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در عین حال ادعا کرد چنانجه ایران نتواند یا نخواهد به توافق بازگردد، گزینه های دیگری روی میز خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه به تلاش های دیپلماتیک ادامه می دهیم، اظهار داشت، نظرخود را در مورد آخرین پاسخ ایران داده ایم.
این مقام ارشد دولت بایدن مدعی شد ایران باید درخواست های فرابرجامی را کنار بگذارد و با حسن نیت به مذاکرات ادامه دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد که معتقدیم بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در راستای منافع امنیت ملی آمریکا است.
این مقام دولت بایدن با تکرار ادعاهای دیگر مقامات آمریکایی مدعی شد پاسخ ایران ما را در شرایط دستیابی به توافق قرار نداده است و گامی به عقب بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره نشست رابرت مالی با اعضای کنگره نیز افزود که در تمام جلسات با کنگره، قانونگذاران را از روند مذاکرات هسته ای مطلع کرده ایم.
تکذیب شایعات درباره به حاشیه رانده شدن رابرت مالی
ند پرایس برخی اخبار و شایعات مبنی بر برکناری و به حاشیه رانده شدن رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از سوی منابع اسرائیلی را رد کرد و گفت که راب مالی همچنان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران است و حضور فعالی در روند مذاکرات دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت، راب مالی هدایت تیمی را در وزارتخارجه آمریکا برعهده دارد و بطور منظم با کاخ سفید، وزارت خزانهداری، جامعه اطلاعاتی و بخش های دیگر در ارتباط با تلاشها برای دستیابی به بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در حال تعامل است.
این مقام دولت بایدن همچنین درباره ادعای ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه و برخی ادعاها مبنی بر سرنگونی این پهپادها در جنگ اوکراین، ادعاهای مقامات آمریکایی درباره نفوذ ایران در منطقه را تکرار کرد و مدعی شد که واشنگتن این دلیل میخواهد از طرق احیای برجام مانع دسترسی ایران به سلاح هسته ای شود.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز سه شنبه به وقت محلی به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که واشنگتن قصد ندارد تلاش های دیپلماتیک برای دستیابی به توافق با ایران را تعلیق کند اما برنامه فشرده دولت بایدن در سطح داخلی زمان کمتری را برای دستیابی به توافق در اختیار واشنگتن می گذارد.
این رسانه آمریکایی ادامه داد اگرچه احیای برجام یکی از اولویت های سیاست خارجی دولت بایدن به شمار می رود اما مقام های آمریکایی و اروپایی دیگر چندان به احیای برجام پیش از انتخابات میان دوره ای کنگره خوشبین نیستند.
به گزارش ایرنا، تارنمای تایمز اسرائیل نوشت که وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه شب (۲۱ شهریور) با انتشار بیانیه ای اظهارات یکی از مقام های ارشد رژیم صهیونیستی در مورد کنار کشیدن واشنگتن از مذاکرات احیای برجام را رد و تاکید کرد که تلاش های آمریکا برای دستیابی به یک توافق با ایران ادامه دارد.
فرانسه، آلمان و انگلیس روز شنبه ۱۹ شهریور ماه با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده است و در ادعایی بیپایه و اساس اعلام کردند که ایران در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه میدهد.
به گزارش ایرنا، بیانیه سه کشور اروپایی این ادعا را مطرح کرد: در این بسته نهایی، هماهنگ کننده تغییرات بیشتری اعمال کرد که ما را به مرز انعطاف پذیری مان رساند. متاسفانه، ایران انتخاب کرده است که از این فرصت حساس دیپلماتیک استفاده نکند. در عوض، به گسترش برنامه هسته ای اش به نحوی فراتر از توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه دهد.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.
هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.