امروزه پرستاری و مراقبت از کودکان و نوزادانی که با بیماریهای مزمن دست و پنجه نرم میکنند یکی از مشاغلی است که در حوزه سلامت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده است. بدون شک این شغل به عنوان یکی از حساسترین مشاغل در سراسر دنیا شناخته شده است. همین امر نیز باعث شده است که افرادی که در این شغل فعالیت دارند تخصص لازمه را در این حوزه داشته باشند و راهنمای مراقبتهای پرستاری را به خوبی بدانند. پرستارانی که در این حوزه فعالیت دارند باید به خوبی در خصوص تمامی وظایف مربی در برابر کودکان مبتلا به بیماریهای واگیردار و بیماریهای مزمن آشنایی داشته باشند.
چرا کودک برای ادامه زندگی خود به مراقبت نیاز دارد؟
بدون شک تمامی ما میدانیم پرستارانی که از کودکانی که بیماریهای مزمن دارند مراقبت میکنند به عنوان فرشتههای نجات برای تمامی خانوادهها به شمار میروند. همه خانوادهها به خوبی میدانند که دوران کودکی یکی از اصلیترین و حساسترین دورههایی است که افراد آن را سپری میکنند و به این دوره باید با حساسیت بالایی توجه کرد.
پرستار کودک با بیماری مزمن
راهنمای جامع پرستار کودک به همین درد میخورد.در راهنمای مادریار و پرستار نوزاد، شما میفهمید که کودکان در سنین پایین نیازمند به عاطفه و احساست زیادی خواهند بود. در نتیجه مراقبت از کودکان، نیاز به تجربه، حوصله و تخصص دارد.
شایع ترین بیماری های مزمن در کودکان
برخی از شایعترین بیماریهایی که کودکان به آن مبتلا خواهند شد و در راهنمای جامع پرستار کودک آمده است عبارتاند از:
· عوارض نارس بودن
· بیماری قلبی
· بیماری مزمن ریوی یا تنفسی
· بیماری نورودژنراتیو
· اختلالات ژنتیکی
· اختلالات رشدی
· بهبودی آسیب جدی
· سرطان دوران کودکی
· کمبودهای تغذیهای
· شرایط تنفسی
· شایع ترین بیماری های مزمن در کودکان
راهنمای جامع پرستار کودک جهت مراقبت از بیماری مزمن
همه ما میدانیم که پرستاری از کودکانی که بیماری مزمن و یا واگیردار دارند نیازمند به پاسخگویی سریع و مناسب میباشد. در راهنمای مادریار و پرستار نوزاد به شما آموزش داده میشود که این کودکان نیازمند به مراقبتهای بیشتری هستند، زیرا مشکلات مختلفی ممکن است برای آنها بروز پیدا کند.
کودک با بیماری مزمن
در نتیجه پرستاران کودکان در منزل باید در برابر تمامی شرایط اضطراری آماده باشند تا بتوانند عکسالعمل سریعی از خود نشان دهند. به زبان سادهتر در راهنمای مراقبتهای پرستاری، پرستار در خصوص تمامی مهارتهای ایمنی در خانه و تمامی کمکهای اولیه اطلاعات و آموزشهای کافی را میبیند.
به صورت کلی پرستاران کودک و نوزاد باید به صورت حرفهای با مهارتهای مختلف آشنایی داشته باشند. به عنوان مثال خلاقیت، صبر، احساس مسئولیت، مهارتهای ارتباطی و همدلی. به این نکته توجه داشته باشید این کودکان به دلیل بیماریهای مزمن و واگیرداری که دارند، از اصلیترین وظیفه پرستاران مراقبتهای دارویی از این کودکان میباشد.
وظایف مربی در برابر کودکان مبتلا به بیماری های مزمن
زمانی که کودکان با بیماری سر میکنند، نیازمند فردی هستند که به صورت تمام وقت و 24 ساعته از آنها پرستاری کند. امروزه والدین به دلایل متنوعی اعم از تحصیل، مسئله کاری و… توانایی مراقبت از دلبندان خود را ندارند. حتی در برخی از موارد، مادران توانایی و اطلاعات کافی را در خصوص مراقبت از کودکان خود ندارند. برخی از اصلیترین وظایف مربی در برابر کودکان مبتلا به بیماریهای مزمن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· رسیدگی به وضعیت جسمانی کودک
· مصرف داروهای توسط کودک در زمان مشخص و چکاپ علائمی مانند تب
· وظایف مربی در برابر کودکان مبتلا به بیماری های مزمن
وظایف مربی در برابر کودکان مبتلا به بیماری های واگیردار
کودکان و نوزادان بدون شک نیازمند به مراقبت توسط والدین هستند. این در حالی است که گاهی والدین توانایی و یا مهارتهای لازمه را در خصوص نگه داری و مراقبت از کودکان خود ندارند. در راهنمای جامع پرستار کودک متوجه این امر خواهید شد که پرستاری از نوزاد و یا کودک میتواند کاری دشوار تلقی شود. برخی از اصلیترین وظایف مربی در برابر کودکان مبتلا به بیماری های واگیردار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· داشتن ارتباط صمیمانه و نزدیک
· تمیز و ضدعفونی کردن محیط زندگی کودک
· در نگه داری باید سالم و قوی باشد
· در زمان تمیز کردن و یا ضدعفونیکردن محیط و یا وسایل کودک باید از دستکش استفاده کند
· گوش دادن به توصیههایی که والدین انجام میدهند
· سرگرم کردن کودک
منبع: برگرفته از سایت مرکز خدمات پرستاری زندگی برتر اکسین