ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 19
کد خبر: ۱۲۴۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰

چالش های پیش رو پتروشیمی های متانولی

غلامرضا دهقان ناصر آبادی /نماینده منتخب مردم شهرستان های کازرون و کوهچنار

در حال حاضر ظرفیت منصوبه و احداث شده پتروشیمی ۹۱ میلیون تن در سال می باشد.
بر اساس گزارش های رسمی ظرفیت عملیاتی پتروشیمی حدود ۷۰ میلیون تن بوده که دلیل اصلی عدم تحقق ظرفیت اسمی کمبود خوراک عنوان شده است و از طرفی برای برنامه هفتم افزایش ظرفیت پتروشیمی به ۱۳۱ میلیون تن ترسیم شده است
این درحالیست که در سالهای اخیر قیمت جهانی بازار متانول دچار افت قابل توجهی شده که بعضاً ارزش کسب شده از فروش متانول با وجود هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری، کمتر از فروش و صادرات گاز  بوده است.
موضوعی که مورد غفلت طولانی مدت قرار گرفته است تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی و خصوصا متانول است.
در حال حاضر ظرفیت احداث شده متانول ۱۴ میلیون تن در سال است و با کمال تعجب در برنامه هفتم توسعه تنها تکمیل زنجیره ارزش کمتر از یک میلیون تن در سال منظور شده و از طرفی افزایش ظرفیت متانول به ۳۲ میلیون تن هدف گذاری شده است!
قطعا اهداف کمی ترسیم شده برای کل صنعت پتروشیمی و خصوصا واحد های متانول سازها نیاز به اصلاح برنامه و راهکار ها و طرح های نوین می باشد.
چالش های اصلی، تامین خوراک و تکمیل زنجیره ارزش خواهد بود و برای بخش مهم متانول ساز ها، راهکارهای تشکیل کنسرسیوم متانول سازها و شراکت در سرمایه گذاری در بالادست جهت تامین خوراک پتروشیمی ها از راهبرد های گذر از این چالش ها خواهد بود.

 منبع : نفت ما

برچسب ها: تدبیر24 نفت ما
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: