ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 12
کد خبر: ۱۲۴۳۸۰
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

کسی که احساس ملی داشته باشد قطعاً با تصویب FATF مخالفت نمی‌کند

فکر می کنم آقای پزشکیان و مخصوصاً وزیر اقتصاد و تا حدی هم وزیر امور خارجه، اگر به مجمع بیایند و توضیحاتی ارائه بدهند و به اعضا بگویند که در اثر اجرا نشدن FATF چقدر کشور ضرر کرده و تا چه اندازه مشکلات برای کشور ایجاد شده احتمال اینکه به تصویب برسد، وجود دارد البته نمی توان به صورت صد در صد و قاطع این را گفت

فرشته صائمی- سخنگوی دولت روز سه شنبه در جمع خبرنگاران از برگشت FATF به مجمع تشخیص با دستور رهبری خبر داد، خبری که البته جدید نبود اما تکرار آن اهمیت بررسی این لوایح در مجمع را بار دیگر مطرح کرد.

برگشت FATF به مجمع آن هم بنابر درخواست رئیس جمهوری و دستور رهبری این گمانه را تقویت می کند که این بار نحوه بررسی این لوایح در این نهاد فرق می کند، نکته ای که سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم بر آن تأکید می کند و می گوید این فرق کردن از این جهت است که این دفعه وزنه موافقان FATF سنگین تر است.

او در گفتگوی کوتاهی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشت بارها به نکته کلیدی در مورد فراهم شدن بستر لازم در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب FATF اشاره کرد و آن توضیحات رئیس جمهور و دولتمردان به مجمع بود.  در واقع سیدمحمد صدر با ارزیابی فضای مجمع، بر روی توضیحات کارشناسانه پزشکیان درباره FATF حساب باز کرده است.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را می خوانید:

****

*آقای صدر! سخنگوی دولت از برگشت FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام با دستور رهبری خبر داده است، ارزیابی شما از فضای مجمع در مورد این لوایح به چه صورت است؟

فضای مجمع که به افراد آن بستگی دارد. با توجه به اقداماتی که قبلاً صورت گرفته، شرایط الان مثل آن دوره ای که FATF رد شد، نیست چراکه قرار است با نظر رهبری دوباره مورد بررسی قرار بگیرد و هم اینکه من فکر می کنم چه آقای پزشکیان و مخصوصاً وزیر اقتصاد و تا حدی هم وزیر امور خارجه، اگر به مجمع بیایند و توضیحاتی ارائه بدهند و به اعضا بگویند که در اثر اجرا نشدن FATF چقدر کشور ضرر کرده و تا چه اندازه مشکلات برای کشور ایجاد شده احتمال اینکه به تصویب برسد، وجود دارد البته نمی توان به صورت صد در صد و قاطع این را گفت.

احتمال تصویب FATF بیشتر از گذشته است

*منظور شما این است که نسبت به دفعه قبل، این دفعه احتمال تصویب شدن FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارد.

بله، احتمالش از گذشته بیشتر است. البته حتماً توضیحات آقای رئیس جمهور، وزرا و کارشناسان وزارت اقتصاد موثر واقع خواهد شد.

*در رابطه با تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موردی تحت عنوان نفوذ جریان تندرو در این نهاد وجود دارد، به نظر شما فضا برای مخالفت با این لوایح تا چه اندازه باز است؟

اگر کسی تندروی افراطی باشد، معنایش این است که عقل و علم در تصمیم‌گیری های او نقش ندارد، وگرنه تندرو نمی شود (خنده). وقتی هم به این صورت باشد طبیعتاً مواضعی که افراد افراطی و تند بگیرند هیچ وقت منافع کشور را تأمین نمی شود.

سیدمحمد صدر: احتمال تصویب FATF بیشتر از گذشته است/ تندروهای مجلس نفوذی در مجمع تشخیص ندارد

اگر کسی بداند ایران از بابت تصویب نشدن FATF چقدر ضرر کرده، قطعا با آن مخالفت نمی کند

*الان شرایط در مجمع به نحوی است که نظرات تندروها خیلی بر اعضاء موثر نباشد؟

آن تندروهایی که در مجلس هستند فکر نمی کنم خیلی در مجمع نقشی داشته باشند اما نحوه ارائه موضوع مخصوصاً از جانب پزشکیان و وزیر اقتصاد موثر است چراکه اگر کسی واقعاً بداند که چه مقدار ایران بابت انجام ندادن FATF ضرر کرده و احساس ملی داشته باشد، قطعاً با تصویب آن مخالفت نمی کند.

*البته تعدادی از تندروها در مجمع حضور دارند و نگرانی ها از این بابت است.

خیر، بودن با موثر بودن فرق می کند.

*یعنی شما فکر می کنید تأثیر آنها کمتر است؟

بله.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: