ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 15
کد خبر: ۱۲۴۴۵۴
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۹

دریافت مدال برنز مسابقات بین المللی اختراعات و تکنولوژی های جدید در کشور سوئیس در سال 2025 توسط دکتر محمد محمدی

دکتر محمد محمدی، از پژوهشگران و مخترعین موفق کشور است که سالهای متمادی در زمینه سنتز انواع ترکیبات شیمیایی مانند شوینده ها و ضدعفونی کننده های صنعتی فعالیت می نماید.

دکتر محمد محمدی، از پژوهشگران و مخترعین موفق کشور است که سالهای متمادی در زمینه سنتز انواع ترکیبات شیمیایی مانند شوینده ها و ضدعفونی کننده های صنعتی فعالیت می نماید. ثبت اختراع این محقق ایرانی که در سال 2024 میلادی به ثبت بین المللی رسیده است در مسابقات بین المللی اختراعات و تکنولوژی های جدید در سال 2025 میلادی که در کشور سوئیس برگزار شد موفق به اخذ مدال برنز این مسابقات گردید. این مسابقات، مهمترین رویداد رقابتی در بین مخترعین جهان است و هر ساله در شهر ژنو سوئیس با حضور بیش از 1000 مخترع از 50 کشور جهان برگزار می شود. پنجاهمین دوره این مسابقات نیز در تاریخ 9 تا 13 آوریل 2025 برگزار شد و مدال برنز این مسابقات در رشته تخصصی ایشان به این مخترع تعلق یافت.

من محمد محمدی، محقق و مدیر مالک شرکت پاکروپارت هستم و در حال حاضر به عنوان رئیس هیأت مدیره و مدیر تحقیق و توسعه در این شرکت مشغول به کار هستم. شرکت پاکروپارت تولید کننده محصولات شوینده ، گندزدا، ضدعفونی کننده و انواع محصولات تخصصی است که با سابقه 20 ساله و با حدود صد محصول تخصصی در صنعت غذا، لبنیات، دام و طیور و مصارف عمومی و سوپرمارکتی فعالیت می کند. من در حال حاضر در حال دفاع از پایان نامه دکتری در رشته شیمی کاربردی هستم، مدرک کارشناسی ارشد من در رشته شیمی کاربردی و مدرک کارشناسی در رشته مهندسی شیمی است که تمامی مقاطع را در دانشگاه آزاد واحد تهران شمال حضور داشتم.

همانگونه که مستحضر هستید شستشو و گندزدایی یکی از مهمترین فرایندهای عملیاتی در کارخانجات تولید کننده صنایع غذایی لبنی و همچنین دامداری ها است که این فرایند تأثیر بسیار زیادی در کیفیت مواد غذایی به ویژه شیر و انواع فرآورده های لبنی دارد. به زبان ساده تر پس از پایان تولید محصولات غذایی و لبنی نیاز است که مخازن بسیار بزرگ و خطوط لوله و تجهیزات به وسیله شوینده های تخصصی کاملاً پاک شوند و به وسیله گندزدای مناسب که دارای خاصیت میکروب کشی مؤثر و ترجیحاً فاقد باقیمانده های خطرناک برای سلامت انسان هستند عاری از آلودگی های میکروبی شوند . بطور متوسط مجموع مراحل شستشو و گندزدایی متناسب با نوع ماده غذایی تولیدی شامل 6مرحله است که سه مرحله از آن آبکشی است که میزان آب زیادی مصرف می شود. ضمناً حلال مواد شیمیایی برای 3 مرحله دیگر باز هم آب است که آن هم حتی در کارخانجاتی که چندین بار از ترکیبات شوینده استفاده می کنند مقدار مصرف بسیار زیاد می باشد. ضمناً زمان مورد نیاز برای انجام هر یک از این مراحل هم کم نیست و اصولاً حداقل زمان مورد نیاز برای مجموع این عملیات حدود یک ساعت است. پس ما مصرف زیاد انرژی شامل آب و همچنین برق را داریم و می دانیم بحران انرژی در تمام دنیا در حال حاضر وجود دارد که هزینه آن در سربار یک کارخانه و قیمت تولید محصولات غذایی و لبنی محاسبه می شود. ضمناً این را هم می دانیم که کشور ما در حال حاضر با چالش کمبود انرژی مخصوصاً آب و برق مواجه است . اختراع من توانسته است مراحل عملیات شستشو و گندزدایی را با استفاده از ترکیبات مناسب شیمیایی کاهش داده و در نتیجه زمان عملیاتی و مصرف انرژی را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد. این مقدار قابل ملاحظه کاملاً قابل محاسبه است ولی مقدار آن متناسب با نوع تجهیزات تولیدی و نوع فرایند شستشو در هر کارخانه می تواند کمی متفاوت باشد.

Picture 3

به هر حال چالش انرژی گریبانگیر تمام دنیا به ویژه کشورهایی است که زیر ساخت های مناسبی ندارند. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. صرف نظر از شعارهای مرسوم، وقتی این اختراع بتواند سهم عمده ای را به صورت محصول تولید شده در بازار مصرف خودپیدا کند می تواند برای من خوشحال کننده باشد . ابعاد این اختراع جهانی است و اگر قرار باشد تنها در ایران تولید شود و ما بواسطه مشکلات متعدد در ایران نتوانیم آن را صادر کنیم قطعاً برای من جذاب نخواهد بود. به همین دلیل در حال حاضر تصمیم دارم آن را علاوه بر این ایران در یک کشور دیگر نیز تولید کنم و در حال حاضر با چند شرکت در حال مذاکره هستم.

با اینگه فعلا این محصول از لحاظ عرضه به بازار تجاری سازی نشده است اما جهت اثبات اثرگزاری و ادعاهای مطرح شده در این اختراع، مقدار زیادی از این محصول جهت انجام تست های اثر گذاری تولید شد و در چند شرکت ایرانی که به پروژه های تحقیقاتی علاقمند بودند تحت نظارت من و مدیران فنی آن شرکت ها آزمایشات انجام شد و نتایج بسیار ارزنده ای حاصل شد که امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد عرضه این اختراع در سطح جهانی باشیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: