ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۲۴۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۷

گام‌ روحانی در مسیر پرفراز و نشیب

گفت‌وگوهای دولت برای برقراری ارتباط با همسایگان وسایر کشورها که دشمنی خاصی با ایران ندارند، خواه ناخواه می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری در کشور کمک کند . . .

تدبیر24 : دولت آقای روحانی از این پس با دو مساله عمده و جدی برای اداره کشور روبه‌رو است؛ یکی در حوزه اقتصاد و دیگری در حوزه سیاست داخلی واعتماد عمومی. متاسفانه در حوزه اقتصاد، تمام ظرفیت‌های اصلی کشور طی سال‌های گذشته به‌کار گرفته نشده و شرایط خوبی برای روحانی به ارث گذاشته نشد. اما آقای روحانی برای اینکه بتواند از این مسائل و مشکلات عبور کند، باید مناسبات بین‌المللی را به نفع ایران تغییر دهد چراکه اگر نتواند در این بخش کاری انجام دهد و از آن طریق به جذب سرمایه‌های خارجی برای کشور اقدام کند، با مشکلات عمده‌ای درآینده روبه‌رو خواهد شد.

 دو چالش اصلی یا انتظار اصلی از دولت دکتر روحانی وجود دارد که یکی حل مشکل معیشتی مردم و دیگری تبدیل فضای فعلی کشور به فضای وفاق و همدلی بیشتر در جامعه است. امروز، جامعه نیاز دارد که این دو موضوع حل شود. قطعا دکتر روحانی در این مسیر با چالش‌هایی روبه‌رو خواهد شد که یکی از آن چالش‌ها، اختلاف گفتمانی با دیگر دستگاه‌هاست که ازآن جمله می‌توان به دوگانگی برداشت در نگاه به مسائل سیاسی کشور اشاره کرد البته دولت یازدهم هم برای حل مسائل و مشکلات معیشت مردم نیاز دارد که از یک کادر و تیم اقتصادی قوی و کارکشته و یک تیم سیاسی که به حل مسائل ومشکلات مردم توجه داشته باشند، استفاده کند.

 در مورد تیم اقتصادی دولت می‌تواند به استفاده از نیروهای با تجربه و کارآمد امیدوار باشد. تیم سیاسی دولت هم اگر دغدغه این را داشته باشد که به حل مشکلات کمک کند و فضای نقد و تنوع سلیقه‌ها را ترویج دهد، می‌توان امیدوار بود که روحانی از پس مشکلات عمده سربلند بیرون بیاید اما با توجه به آنچه از دولت گذشته باقی مانده است و اختلاف دیدگاهی که دولت تازه با دید و نگاه دستگاه‌های دیگر دارد، برداشتن این قدم‌های اساسی برای دکتر روحانی راحت به نظر نمی‌رسد اما می‌توان نسبت به حل مشکلات معیشتی مردم از طریق تیم کارآمد اقتصادی امیدوار بود.

اگر چنین اتفاقی در کشور رخ دهد شاهد اعتماد و نشاط بی‌سابقه‌ای در کشور خواهیم بود. مردم با این امید که دولت تدبیر و امید بخشی از مشکلات آنها را حل خواهد کرد، به آقای روحانی اعتماد کرده و رای دادند و اگر مشکلات معیشتی مردم حل وفضای باز نقد و انتقاد پدید آید؛ روند اعتماد سازی در کشور بین مردم و دولت تقویت خواهد شد و امید مردم برای تغییر محقق خواهد شد.

اما گفت‌وگوهای دولت برای برقراری ارتباط با همسایگان وسایر کشورها که دشمنی خاصی با ایران ندارند، خواه ناخواه می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری در کشور کمک کند و درآمد ملی کشور و وضعیت اشتغال در کشور را بهبود ببخشد. ان‌شاءا...که دولت یازدهم با تکیه بر حمایت‌های درونی و دیپلماسی قوی بیرونی مشکلات پیش روی کشور را حل کند و شاهد موفقیت‌های بیش از پیش کشورمان در عرصه‌های بین‌المللی باشیم.

*عبدالواحد موسوی لاری وزیر اسبق کشور

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: