ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۲

11مشکل اقتصاد کشور از نگاه طیب‌نیا

وزیر پیشنهادی اقتصاد در کابینه روحانی ۱۱ مشکل اقتصادی کشور را فهرست کرد و برای حل این مشکلات سه اولویت کاری خود را انضباط مالی در بخش عمومی، خروج بخش تولید از رکود و هدایت نقدینگی سرگردان به امور سرمایه گذاری عنوان کرد.
علی طیب نیا در پاسخ به این پرسش که شما مشکلات فعلی اقتصاد ایران را چه می‌دانید؟ و برای حل این مسایل چه دیدگاهی دارید؟ اظهار داشت: پائین بودن میزان رشد اقتصادی و بی ثباتی و پر نوسان بودن آن، مزمن شدن نرخ بالا و دو رقمی تورم، بالا بودن میزان بیکاری و ساختاری شدن آن، عدم شکل گیری یک بازار سرمایه منسجم و کارآمد، چگونگی اجرای صحیح هدفمندسازی یارانه‌ها، تامین منابع ارزی برای رشد سرمایه گذاری و نیازهای فعالان اقتصادی، تراز منفی تجاری غیرنفتی، گسترش بیش از حد مخارج دولت و بی ثباتی و بی انضباطی در سیاست مالی، سهم غیرقابل قبول درآمدهای مالیاتی در درآمدهای دولت، سرمایه‌گذاری خارجی ناکافی در کشور و کاستی در روند خصوصی¬سازی واقعی چالش های جدی در عرصه اقتصاد کشور هستند که اهتمام به همه آن ها مستلزم هماهنگی فرادستگاهی و فراقوه ای است.
وی افزود: ضمن این که می دانیم این چالش ها در پیوستگی کامل با یکدیگر قرار دارند، اما اولویت اصلی دولت یازدهم ایجاد انضباط مالی در بخش عمومی، خروج بخش تولید از رکود و هدایت نقدینگی سرگردان به امور سرمایه گذاری و تولید با تکیه بر استفاده از ابزارهای نوین در تامین نیازهای بنگاه های اقتصادی در حوزه مالی می‌باشد. طبیعتا این اقدامات منجر به مهار تورم، بیکاری و بهبود معیشت مردم نیز خواهد شد.
طیب نیا در پاسخ به این سوال که نظر شما در مورد رفع تحریم ها و اثرات اقتصادی آن چیست؟، گفت: بدیهی است که باید از همه ظرفیت‌ها برای کاهش و حذف تحریم‌ها استفاده شود و در زمانی که شرایط تحریمی حاکم است باید با اتخاذ سازوکار مناسب هم آثار آن را به حداقل رساند و هم به بهبود قابلیت‌ها و بنیان‌های اقتصاد اندیشید.
منبع:تسنیم

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: