ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶

مجلس نهم و کابينه متخصص و عملگراي دولت تدبير و اميد

سرانجام روز موعود فرا رسيد و مراسم «تنفيذ» رئيس محترم جمهوري در محضر مقام معظم رهبري و مراسم «تحليف» نيز در مجلس شوراي اسلامي و با حضور مقامات عالي‌رتبه ده‌ها کشور جهان برگزار گرديد. تعابير به کار گرفته شده در متن حکم «تنفيذ» و همچنين بيانات مقام معظم رهبري در وصف رئيس‌جمهور محترم نشان داد که راي‌دهندگان به آقاي دکتر روحاني بهترين گزينه را انتخاب کرده‌اند.

سخنان آقاي دکتر حسن روحاني در اين مراسم بازتاب‌هاي وسيع داخلي و بين‌المللي داشت. رئيس جمهوري ملت در مراسم «تنفيذ» نکاتي را بيان نمود که حرف دل کثيري از ساکنان اين سرزمين بوده و مي‌باشد. ايران متعلق به همه ايرانيان با هر دين و مذهب؛ قوم و قبيله و گرايش سياسي و صنفي است. حق همه آنان را بايد به رسميت شناخت و کرامت انساني‌شان را بايد حفظ کرد. در اين صورت است که ملت به آينده‌اي بهتر و درخشان‌تر اميدوار خواهد بود و احساس «حقوق شهروندي» کرده و به طور حتم راه ترقي و سعادت و آباداني اين ملک را بهتر از گذشته طي خواهد نمود. سخنان دکتر روحاني مبني بر اينکه بايد «سينه‌ها» از «کينه‌ها» پاک شود؛ «قهرها» جاي خود را به «آشتي» دهد؛ اجازه داده شود تا از همه ظرفيت‌ها براي پيشبرد امورات مملکت استفاده گردد و... حرکتي در راستاي خواست عمومي مردم و نويد بخش تحکيم هر چه بيشتر وفاق و اتحاد ملي ساکنان اين سرزمين مي‌باشد.

مردم درياي خروشاني هستند که در صورت اعتماد و همراهي با آنها مي‌توان بسياري از مشکلات را از پيش‌روي برداشت. اينکه رئيس جمهوري محترم بارها و بارها بر نقش مردم و استمداد از آنها سخن گفت و خود و کابينه‌اش را نيازمند راهنمايي‌ها و کمک‌هاي آنان دانست، بيانگر عمق اعتقاد ايشان به قدرت ملت است. از همين روي بود که حتي آناني که در بيست و چهارم خرداد ماه به رئيس‌جمهور منتخب راي نداده بودند نيز از مواضع دکتر روحاني در مراسم «تنفيذ» و «تحليف» خوشحال و مسرور شدند.

آنچه دکتر روحاني در مجلس شوراي اسلامي بيان داشت برگ زريني ديگر از تدابير دورانديشانه اين روحاني «متفکر» است. تاکيد چندين باره رئيس‌جمهور بر مشکلات ريز و درشت اقتصادي و معيشتي مردم و بيکاري نسل جوان و تحصيلکرده کشور، نشان از اشراف رئيس‌جمهور بر مسائل و رصد دقيق ايشان از معضلات مملکت دارد. بيانات سکاندار مديريت اجرايي مملکت در مورد سياست خارجي و تعامل سازنده با جهان بود. او«تنش‌زدايي» و عدم دخالت در امورات داخلي ديگر ممالک دنيا را مبناي کار دولتش اعلام کرد.«تنش‌زدايي» را نيز نه به معناي تسليم در برابر ديگران يا چشم‌پوشي از حقوق حقه ملت ايران و زير پا نهادن منافع ملي، بلکه تلاش براي حفظ شان و کرامت ملت ايران در عرصه جهاني، ارتقاي مناسبات سياسي و اقتصادي و فرهنگي با دنيا براساس احترام متقابل و... است.

دکتر روحاني با سخناني بليغ نشان داد که مي‌توان با زباني ديگر عزت ملت بزرگ ايران را به جهانيان نشان داد. او نشان داد که مي‌شود عزت ملي را حفظ نمود ولي به کسي اهانت نکرد؛ مي‌توان از منافع ملي دفاع کرد و «تنش‌زايي» و«دشمن‌تراشي» ننمود؛ مي‌توان از سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران با قاطعيت تمام حمايت نمود اما ديگران را حساس و عصباني نکرد؛...شاه‌بيت سخنان و مواضع منتخب مردم در رابطه با سياست خارجي که در مراسم تحليف بيان داشت، اين جمله بود که: اگر پاسخ مناسب مي‌خواهيد نه با زبان تحريم که با زبان تکريم با ايران سخن بگوييد.

درخشش روحاني در مراسم«تنفيذ» و«تحليف» به همين موضوعات محدود نگرديد. اعلام اسامي اعضاي کابينه در روز«تحليف» و تحويل آن به مجلس شوراي اسلامي نيز ابتکاري «نو» بود که به نام ايشان در تاريخ ثبت شده و اي بسا به عنوان سنتي حسنه مورد توجه ساير روساي جمهور آينده نيز قرار گيرد.

 در مجموع به نظر مي‌رسد کابينه معرفي شده کابينه‌اي مجرب، داراي سوابق موفق مديريتي و مشرف بر وظايف محوله ‌باشد. البته اين از بديهيات است که بخش‌هايي از افکار عمومي نسبت به بعضي از وزراي محترم پيشنهادي نقد و انتقاداتي داشته باشند.

اما همانگونه که اکثريت ملت در جريان انتخابات به آقاي روحاني اعتماد کردند، بهتر آن است که در انتخاب وزرا هم به او اعتماد داشته باشيم. باور کنيم که او در انتخاب تک تک همکارانش در دولت دقت کرده و همه جوانب را در نظر گرفته است. او هم در جريان تبليغات انتخاباتي و هم در مصاحبه‌هاي مطبوعاتي و سخنراني‌هاي بعد از انتخابات بارها بر مسئله مهم«تغيير» در وضعيت موجود تاکيد داشته است. اولين تغيير نيز در کابينه اتفاق خواهد افتاد. به هر حال قانون به رئيس‌جمهور حق داده است تا همکاران خود را انتخاب و به مجلس معرفي نمايد. اينک از نمايندگان محترم مردم در مجلس شوراي اسلامي انتظار مي‌رود تا با راي بالا و قاطع به وزراي معرفي شده دولت«تدبير» و«اميد» بار ديگر با موکلين خود همراه شده و در راستاي تحقق آرزوها و خواست‌هاي آنان قدم بردارند. فراموش نکنيم که مقام معظم رهبري در مراسم«تنفيذ» به صراحت از لزوم همکاري همه قواي مملکت با رئيس‌جمهور منتخب تاکيد فرمودند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: