ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۱۲۷۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۱
حسین رویوران کارشناس مسائل بین المللی

غنی‌سازی 60 درصدی آری یا نه؟

با توجه به اظهارنظر اخیر اوباما که گفته است هرگونه تحریم جدید در مورد ایران را به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا وتو خواهد کرد می‌توان این را تضمینی در نظر گرفت که اقدامات بعدی طرف مقابل . . .

تدبیر24 : درخصوص طرح جدیدی که با امضای 200 نماینده مجلس به هیات رئیسه تحویل داده شده و در آن دولت ملزم شده که طی شرایطی غنی سازی اورانیوم را تا 60 درصد افزایش دهد، باید به این نکته توجه داشت که در وهله اول این مساله هنوز به قانون تبدیل نشده و لازم‌الاجرا نیست. این طرح صرفا برای بررسی در مجلس مطرح شده اما می‌توان آن را طرحی حائز اهمیت در نظر گرفت. به عبارتی این اقدام مجلس را می‌توان نوعی واکنش به اقدام غربی‌ها و بخصوص آمریکایی‌ها در اعمال تحریم‌های جدیدشان دانست.

زمانی که آمریکا بر خلاف توافقات عمل کند و به هر شکلی تحریم جدیدی را به اجرا درمی‌آورد طبیعی است که مجلس ایران هم به آن واکنش نشان دهد. ضمن اینکه در پیش‌نویس طرح شده ذکر شده که دولت در صورتی غنی‌سازی اورانیوم را به 60درصد برساند که گفت‌وگوها به نتیجه نرسیده باشد؛ یعنی اگر گفت‌وگوها به نتیجه مطلوب برسند این بحث هم اجرایی نخواهد شد و صرفا وقتی مذاکرات شکست خورده باشد ایران هم این سطح از غنی‌سازی را به اجرا درخواهد آورد اما باید در نظر داشته باشیم که در هر حال این اقدام مجلس تا حدود زیادی در روند مذاکرات تاثیر خواهد داشت و طبیعتا فضای گفت‌وگو را متاثر خواهد کرد. در ابتدا این غرب بود که اقدامی نامثبت از خود بروز داد و اگر هم طرح مجلس ایران باعث تشدید این موضوع شود، ریشه و مسئولیت اصلی با تحریم‌کننده اولیه خواهد بود.

 هرچند شاید عدد در نظر گرفته شده برای غنی‌سازی یعنی 60 درصد به لحاظ فنی با معنا نباشد اما میزان این غنی‌سازی را کاربردها و نیازها تعیین می‌کنند. در حقیقت آنچه صورت گرفته یک واکنش بوده اما شاید نتواند آثار مثبتی در روند مذاکرات داشته باشد چون طرف مقابل هم ممکن است واکنش مجدد نشان دهد. البته با توجه به اظهارنظر اخیر اوباما که گفته است هرگونه تحریم جدید در مورد ایران را به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا وتو خواهد کرد می‌توان این را تضمینی در نظر گرفت که اقدامات بعدی طرف مقابل شامل تحریم‌های اجرایی جدید نباشد. ضمنا اقدام مجلس تا حدودی تیم مذاکره‌کننده ایران را هم تحت فشار قرار می‌دهد و این در حالی است که همه باید از تیم مذاکره‌کننده حمایت کنیم تا بتواند با قدرت در مذاکرات از منافع کشورمان دفاع کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۰
1
2
جناب رویوران ازشماانتظارنمیرفت.اولاغنی سازی 60درصدرا بی معنی دانسته ایددرحالیکه برای سوخت زیردریایی هسته ای جزء نیازهای اساسی میباشد.ثانیابروی وتو اوباما خیلی امیدوارید(تازه اگرتقسیم کاربین اووکنگره نباشدکه بنظرمن هست)درحالیکه براساس قانون اگردوسوم کنگره بطرحی رای دهندرئیس جمهورقانونانمیتواندآنراوتوکند.ثالثا اوباماکه فادرنیست مانع اقدام زیردستان خودش یعنی وزارت دادگستری وخزانه داری شودچگونه میخواهد مصوبات کنگره راوتوکند؟رابعامگر مسولین نمیخواستندباکدخدا صحبت کنندظاهراکدخداکس دیگریست؟!خامسامگرشماباساختارقدرت درغرب آشنانیستیدکه قوارارودرروی هم میدانید.درحالی که آنهادرکنارهم بوده وهمه ازیکجادستورگرفته ودرخدمت تامین منافع یک گروه یعنی صهیونیستهاهستند.
نظر شما: