واژه فتنه چماق اصولگرایان شده است
صادق زیبا کلام
تدبیر24: «صادق زیباکلام» در گفتوگو با پویش اظهار داشت: امروز با گذشت ۴ سال از انتخابات و جریانات سال ۸۸ مشاهده میکنیم که تمام تلاش و تبلیغات اصولگرایان برای باورپذیر کردن پدیدهای به نام «فتنه» ناکام مانده است.
وی ادامه داد: این کلید واژه تبدیل به چماقی شده که اصولگرایان در این ۴ سال شبانه روز بر سر مخالفین خود فرود آوردهاند و هرکسی که سر سازش با این طیف را نداشته باشد، القابی همچون سران فتنه، ساکت فتنه، حاضر غیرمستقیم فتنه و... را به خود میگیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به رای قاطع مردم به دکتر روحانی اضافه کرد: انتخابات ۲۴ خرداد خط بطلانی بود بر تمامی این مسائل و فرافکنیهای این جریان سیاسی. مردم نشان دادند که هیچ گونه توجهی به این تبلیغات و تخریبات نداشته کما اینکه اگر اینگونه بود و مردم این «فتنه» را پذیرفته بودند الان سعید جلیلی یا ولایتی رییس جمهور منتخب مردم بود.
وی عنوان کرد:ما امیدواریم که این توهم برای اصولگرایان پایان پذیرد چرا که انتخابات نشان داد این نوع تفکر پایگاهی اجتماعی ندارد و ادامه دادن این رویه بیمعناست.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: این جریان هم اکنون با همین چماق به سراغ کابینه پیشنهادی آقای روحانی رفته و قصد حاشیه سازی با همین عناوین تکراری را دارد. مشاهده میکنیم با وجود اینکه جناب روحانی با لحاظ کردن برخی موارد و چینش محتاطانه کابینه تلاش کرده از این حاشیه سازیها جلوگیری کند، باز هم اصولگرایان داخل و خارج از مجلس با ادبیات و مخالفت خاص خود به استقبال این کابینه رفته اند.
وی خاطر نشان کرد: کسانی که از دکتر روحانی به دلیل عدم استفاده از چهرههای بارز اصلاح طلب در کابینه انتقاد میکنند، توجه داشته باشند که امروز اصولگرایان با همین کابینه معتدل نیز مخالفت و سر ناسازگاری دارند. بنابراین انتظارات از روحانی باید با شرایط، محدودیتها و معضلات ایشان همخوانی داشته باشد. رحمانی فضلی؛ مصالحه روحانی
به گفته زیباکلام حجت الاسلام یونسی انتخاب رییس جمهور برای وزارت کشور بود اما همین مخالفتها و فشار مراکز قدرت نام رحمانی فضلی را به لیست کابینه وارد کرد.
وی تصریح کرد: این انتخاب نوعی مصالحه و سهیم کردن اصولگرایان در کابینه معرفی شده میباشد. آقای روحانی با سپردن وزارت کشور به طیف نزدیک به آقای لاریجانی خواست از نفوذ رییس مجلس برای دیگر وزرا که امروز به بهانه فتنه مورد هجمه قرار دارند، رای اعتماد بگیرد و مقاومت و موضع گیریهای آنها را به حداقل برساند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: البته آقای فضلی از نظر اجرایی کارنامه خوب و مثبتی در مقام ریاست دیوان محاسبات دارند و سابقه ایشان نشان میدهد که اجازه ورود گرایشات و سواستفاده جریانات سیاسی را به مراکز تحت مسئولیت خود نمیدهد.
وی ادامه داد: انتظار میرود همین خصوصیت در وزارت ایشان هم پایدار بماند و انتخاب استانداران و فرمانداران با کارنامه اجرایی ایشان و دید کلان اعتدال و میانه روی دولت همخوانی داشته باشد.
تندروی در وزارت اطلاعات نظام را با مشکل مواجه میکند
وزیر پیشنهادی اطلاعات به عنوان یک فرد تندرو و افراطی شناخته نمیشود. وی با بیان این موضوع به پويش گفت: این نکته بسیار حائز اهمیت است که وزیر اطلاعات از تندروی پرهیز کند، چرا که نه تنها با افراطگری عرصه برای فعالین سیاسی، روزنامه نگاران، اصحاب قلم و... تنگ و محدود میشود بلکه در کل نظام را با مشکلات عدیدهای مواجه میکند.
وزارت علوم وزارت خانهای سیاسی تا علمی
این استاد دانشگاه بیان کرد: ظرف ۸ سال گذشته مدیریت اصولگرایی در دانشگاهها به هیچ وجه مدیریت مطلوب و سازندهای نبود. اولویت این وزارتخانه عملا سیاسی و خارج از تعریف وزارتخانهای با معیارهای علمی و پژوهشی بود.
وی ادامه داد: اقداماتی همچون تفکیک جنسیتی، یکدست کردن تفکرات و محدودسازی سایر افکار، مصادره دانشگاه آزاد و... واقعا فضای علمی دانشگاهها را آلوده کرد. مدیریت اصولگرایی با هرنوع جنبش و تشکل مستقل دانشجویی درگیر شد که نمونههای مختلفی از آنها اعم از انجمنهای اسلامی و دفتر تحکیم وحدت قابل اشاره است.
زیباکلام در پایان ابراز داشت: آقای میلی منفرد همین که با این نوع رفتارها مرزبندی قائل شود و سیاست تنگ نظرانه اصولگرایان را در مورد دانشگاه و فعالیتهای دانشگاهی ادامه ندهد، گام اصلی را برداشته و عملا شرایط به حالت عادی و مطلوب باز خواهد گشت.