ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۳۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵
داوود هرمیداس باوند کارشناس مسائل بین الملل

چوب لای چرخ دولت

این تلاش‌ها امروز به طرحی رسیده است که بر اساس آن نقش وزارت خارجه را در مذاکرات هسته‌ای کمرنگ‌تر کرده و سعی کنند با ایجاد اختلال در مذاکرات هسته‌ای و کم کردن آزادی عمل تیم مذاکره کننده در جریان مذاکرات . . .

تدبیر24 : با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، یکی از نخستین انتظارات مردم از دولت، حل مسائل هسته‌ای ایران و تلاش جهت رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورمان بود. از همان ابتدای امر نیز دولت برای تسهیل و تسریع در حل مشکلات مملکت تاکید کرد که پیشبرد برنامه‌های هسته‌ای ایران در وزارت امور خارجه پیگیری شود. آنچه در کارنامه دولت طی چهار ماه گذشته نیز دیده می‌شود این است که عملکرد وزارت خارجه در مسائل هسته‌ای با استقبال مردم و مسئولان مواجه شده و تا به حال فرآیند مذاکرات مورد ایراد نبوده است.

 البته به جز برخی انتقادات از جانب مجلس و برخی مخالفان این روند. به هر حال اگر واقعا نظارتی بر این مذاکرات لازم است چرا در گذشته چنین لزومی وجود نداشت و هیچ کدام از این آقایان از نظارت بر عملکرد تیم مذاکره کننده سخن نمی‌گفتند؟ ظاهرا یک جناح سیاسی که گمان می‌کرد در هر سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه قدرت خود را تثبیت کرده است، این روزها سعی می‌کند شکست خود و از دست دادن قوه مجریه را با دخالت‌ در کار دولت جبران کند. لذا از طریق نمایندگان خود که به مجلس رسیده‌اند سعی می‌کند در کار دولت اخلال ایجاد کند و چوب لای چرخ دولت بگذارد.

این تلاش‌ها امروز به طرحی رسیده است که بر اساس آن نقش وزارت خارجه را در مذاکرات هسته‌ای کمرنگ‌تر کرده و سعی کنند با ایجاد اختلال در مذاکرات هسته‌ای و کم کردن آزادی عمل تیم مذاکره کننده در جریان مذاکرات مانع روند رو به رشد مذاکرات شوند. به هر حال بر اساس اظهارات رسمی مقامات کشور، شورای عالی امنیت ملی در جریان مذاکرات قرار دارد و تصمیم بر دخالت نهادهای دیگر هیچ تاثیری جز از دست دادن ابتکار در جریان مذاکرات هسته‌ای نخواهد داشت. به هر حال در جریان هر مذاکره‌ای پیشنهادات مختلف و بعضا سنگینی از سوی طرفین مطرح می‌شود و طرف مقابل ممکن است سعی کند در ازای گرفتن امتیازات و تعدیل پیشنهاد مطرح شده با آن پیشنهاد موافقت کند.

از سویی باید در جریان مذاکرات هسته‌ای تیمی که از طرف یک کشور وارد جریان مذاکرات می‌شود به دنبال منافع ملی خود باشد و دخالت دادن افرادی که در جریان مذاکرات بین‌المللی به دنبال منافع حزبی و جناحی خود هستند و بعضا به دنبال گذاشتن چوب لای چرخ‌های دولت بوده‌اند، از نظر عقلانی کار درستی نیست و موجب مختل شدن روند خوب مذاکرات خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: