ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۷

چیت‌چیان، زنگنه و رحمانی فضلی رای‌شان قطعی است

 احمد سجادی با بیان اینکه کابینه معرفی شده از سوی دکتر حسن روحانی بسیار کارآمد است گفت: برنامه وزرای پیشنهادی در مجلس مورد تحقیق قرار گرفته است که سه تن از آن‌ها رای اعتمادشان قطعی شده است. با توجه اینکه این اشخاص در وزارتخانه‌های معرفی شده شناخته شده هستند می‌توانند بسیار جلوتر از سایرین کار خود را پیش ببرند. به این دلیل که بدنه وزارتخانه آن‌ها را قبول دارند و این افراد هم به خوبی با زیروبم آن‌ها آشنا هستند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چیت‌چیان، زنگنه و رحمانی‌فضل به دلیل پرونده‌های موفقی که در گذشته داشتند توجه بسیاری از نمایندگان را به برنامه‌های عملی شده و برنامه‌های آینده جلب شده است و رای اعتماد آن‌ها در مجلس شورای اسلامی قطعی شده است. وی در خصوص رحمانی فضلی که قرار است بر صندلی وزارت کشور تکیه بزند گفت:  عبدالرضا رحمانی فضلی دارای پرونده کاری خوبی است و زمانی هم که در دیوان محاسبات فعالیت داشته توانسته خود را ثابت کند.

وازارتخانه‌ها باید به هم کمک کنند

سجادی در پاسخ به این سوال که اولین اولویت دولت یازدهم در کدام وزارتخانه است گفت: به فرموده مقام معظم رهبری اولین اولویت باید در اقتصاد و علم باشد و این قضیه روشن است که همه وزارتخانه‌ها باید با یکدیگر متحد باشند و کار را پیش ببرند تا شاهد رشد کشور در مجامع بین‌المللی باشیم. در بخش اقتصاد بی‌شک وزارت اقتصاد و دارایی ، وزارت نفت و وزارت نیرو درگیر هستند و در بحث علم هم وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم دخیل هستند.

وابستگی‌های فراوان در نفت

وی در خصوص فعالیت صنعت نفت در کشور گفت: وزارت نفت تجربه 100 ساله دارد و فعالیت در این حوزه بسیار مهم است. اما با وجود قدمت فعالیت در این بخش هنوز شاهد وابستگی‌های فراوان در این صنعت بزرگ هستیم که این مشکلات باید مرتفع گردد. بحث فروش و تجهیزات پالایشگاهی از جمله وابستگی‌های کشور است که با تدوین برنامه‌های گوناگون و کارآمد می‌توان در این صنعت خودکفا شد.

استقبال زنگنه از طرح‌های کمیسیون انرژی

این عضو کمیسیون انرژی درباره چگونگی خودکفا شدن در بخش نفت گفت: مدیریت ویژه و یا سازمان خودکفایی باید در صنعت نفت احداث شود. این طرح به آقای قاسمی وزیر وقت نقت داده شد اما بنا به دلایلی از آن استقبال نکرد اما بیژن زنگنه موافقت خود را با این طرح اعلام کرده و آن را در برنامه‌های اصلی خود قرار داده است. سجادی در خصوص پیشرفت نفت در کشور گفت: باید ارتباطی بین دانشگاه و صنعت نفت ایجاد شود و مهندسان و نخبگان در این بخش مشغول فعالیت شوند و شرایطی ایجاد شود که این جوانان در کشور بمانند. در گذشته کشور تمام تلاش خود را برای فروش نفت خام می‌کرد و ما باید از این موضوع به صورت آهسته فاصله بگیریم و این صنعت را در کشور گسترش دهیم.

 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: