ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۳۲۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۴

علوی تبار گرایشات اصلاحات را تبیین کرد

بهبود خواهی حکومتی به معنای ورود به حاکمیت و ایجاد اصلاحات از بالا برای حرکت به سمت دموکراسی است اما جنبش اجتماعی با طرح مطالبات و فشار اجتماعی قصد دارد حاکمیت را به سمت مردمسالاری بیشتر هدایت کند.
یک تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به وجود دو گرایش بهبود خواهی حکومتی و جنبش اجتماعی در جبهه اصلاحات گفت: تجربه نشان داده است هر کجا این دو را با هم داشتیم به سمت دموکراسی و مردمسالاری حرکت کرده‌ایم و هر زمان یکی را داشتیم به بن بست خورده‌ایم.

علیرضا علوی تبار در مراسم افطار سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار که شب گذشته در دبیرستان البرز تهران برگزار شد اظهار داشت: بهبود خواهی حکومتی به معنای ورود به حاکمیت و ایجاد اصلاحات از بالا برای حرکت به سمت دموکراسی است اما جنبش اجتماعی با طرح مطالبات و فشار اجتماعی قصد دارد حاکمیت را به سمت مردمسالاری بیشتر هدایت کند.

وی ادامه داد: در زمان هاشمی بهبود خواهی حکومتی داشتیم و در سال ۸۸ جنبش اجتماعی، اما در سال‌های ۷۶ تا ۸۴ از هر دو برخوردار بودیم و اگر آن حرکت به دلایلی به بن بست نمی‌رسید می‌توانستیم خیلی زود‌تر به دموکراسی برسیم.
به گفتهٔ آقای علوی تبار، امروز بعد از یک دوره سخت بار دیگر بهبود خواهی حکومتی و جنبش اجتماعی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: طرفداران هر دو گرایش در جبهه اصلاحات باید رعایت مرز‌ها به یکدیگر احترام بگذارند. از دولت نباید انتظار داشت مانند بدنه جنبش عمل کند و متقابلا دولت نباید انتظار مشابه را از بدنه جنبش داشته باشد.

وی تصریح کرد: البته نباید جنبش را با شورش اجتماعی یکسان فرض کنیم. جنبش اجتماعی حرکتی هدفمند و آگاهانه است که به جای سرنگونی حکومت به دنبال تغییر رفتار مردم است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان تاکید کرد: در صورت همگرایی دو گرایش بهبود خواهی حکومتی و جنبش اجتماعی است که ایران به دموکراسی پایدار دست پیدا می‌کند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
1
2
آیا با وجود وزیرکشور رحمانی فضلی و وزیر فرهنگ جنتی بهبود خواهی حکومتی می تواند به وجود آید؟

به نظر من ما الان در جامعه بیشتر جنبش اجتماعی و مطالبات عمومی داریم تا بهبود خواهی حکومتی
نظر شما: