ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۳۲۶۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۰
حميد حسيني

مجلس محل انتقام نیست

اما نمایندگان شهرهای بزرگ به علت این که مستقیم با مردم در ارتباط نیستند نظر مردم در حوزه خود را کمتر می‌شنوند و به دنبال اهداف کلان خود هستند که برخی این نگاه‌را آفت تلقی می‌کنند . . .

تدبیر24 : مطالبه آحاد مردم از رئیس جمهور تغییر رویکردها، سیاست‌ها و مدیریت‌های اجرایی جاری و ساری در کشور بود اما برخی افرادی که تا کنون صاحب قدرت و منصب بوده‌اند، تلاش می‌کنند دولت در رویکرد پیش گرفته خود برای تغییر روندها موفق عمل نکند. این افراد تلاش می‌کنند، دولت در راستای تغییر وضعیت تحریم‌ها، سیاست‌های مسکن مهر، هدفمندی یارانه‌ها، نقدینگی و تغییر مدیریت‌های اجرایی حداقل جابه‌جایی را داشته باشد تا روند امور همانطور که تابه‌حال به نفع آنان در جریان بوده همچنان هم جریان داشته باشد اما رویه مخالفان دولت با سیاست‌های روحانی همخوانی ندارد. آنها خواستار پایدار ماندن فضای گذشته در کشور هستند در صورتی که تغییر در سیاست‌ها یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم از رئیس جمهور است؛ زیرا مردم برای تغییر در سیاست‌هایی که این افراد سعی در ثابت ماندن آن دارند به دولت روحانی رای دادند و اکنون مردم از دولت یازدهم انتظار تغییر و عمل به قول‌ها و وعده‌های داده شده را دارند.

در چند سال گذشته کسانی که کوچکترین نقشی برای مهار مشکلات کشور نداشتند امروز به مخالفان اصلی دولت روحانی تبدیل شده‌اند در صورتی که دولت تدبیر و امید از آغاز کار تاکنون به قانونمداری و احترام به دیگر قوا تاکید داشته است. دولت گذشته بی‌اعتنایی‌هایی نسبت به مجلسیان و مصوبات آنها داشت اما دولت روحانی برخلاف گذشته حتی مصوبه انتقال پایتخت را نیز محترم شمرده؛ با وجود این که نقدهای فراوانی به این مصوبه وارد است. مهدی طباطبایی عضو جامعه روحانیت مبارز در جایی گفته است مجلس محل انتقاد است نه محلی برای انتقام اما ما در عمل می‌بینیم که مجلس مکانی برای انتقام‌جویی شکست‌خوردگان انتخابات شده است. طبیعی است که با تغییر رویکردها و سیاست‌ها نمی‌توان همان نیروهای گذشته را نگه داشت  و از آنها برای تغییر امور استفاده کرد و برای این که دولت بتواند به هدف‌های خود برسد و همچنین پاسخگوی مطالبات آنها باشد باید دست به تغییر بزند و نیروهای جدیدی را جایگزین کند.

از طرفی هر هفته خبری از مجلس مبنی بر طرح سوال از وزرای دولت می‌شنویم که با حجم کاری وزرا مطابقت ندارد. مجلس محل قانون گذاری و نظارت است و باید با قدرتی که مجلسیان در دست دارند در پیشبرد امور قوای دیگر کمک کنند. انتظار می‌رود که نمایندگان رویکرد خود را تغییر دهند زیرا اعمالشان در میان مردم بازخوردی منفی خواهد داشت. باید گفت اگر دولت در رسیدن به اهداف و برنامه‌هایش موفق باشد مطمئنا مجلس نیز شریک آن خواهد بود اما در صورتی که با افرادی که قصد دارند با کارشکنی علیه دولت آن را ناکام گذارند و سبب بدبینی و نا امیدی مردم به دولت یازدهم شوند، برخورد شود.متاسفانه مشاهده می‌شود نمایندگان کلانشهرها و همچنین تهران در مخالفت با دولت سهم بیشتری دارند زیرا نمایندگان شهرهای کوچک با مردم حوزه انتخابیه خود در ارتباطند و نظرات آنها را می‌شنوند.

 اما نمایندگان شهرهای بزرگ به علت این که مستقیم با مردم در ارتباط نیستند نظر مردم در حوزه خود را کمتر می‌شنوند و به دنبال اهداف کلان خود هستند که برخی این نگاه‌را آفت تلقی می‌کنند و معتقدند با این رویه مجلس در تقابل با دولت قرار می‌گیرد .مجلس حق نظارت در قالب سئوال و استیضاح را دارد اما باید این نظارت و استفاده از ابزارهای قانونی به موقع صورت گیرد تا در فضای عمومی جامعه ایجاد شبهه نکند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۱
ناهید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
0
0
سلام، قربون آدم راستگو
مجلس جای یارکشی نیست رفتید در مجلس تا با مطالعه در جهت اصلاح قدم بردارید نه اینکه با تغییرات بیجا مردم و دیگران را سردرگم و بلاتکلیف کنید
تغییر بی مورد فقط سردر گمی میاورد
اصلاح کنید اصلاح کنید سعی و خطا کافیست اول فکر کنید دوم یارکشی نکنید سوم منصفانه تصمیم بگیرید چهارم بس است دیگر جناح بازی در کشور ما جایی ندارد پنجم فقط ایران فقط ملت ایران فقط منافع ملی فقط ...
توجه دنیا ملاک آخرت شماست زیرا در این دنیا حق انتخاب این موهبت الهی در اختیار شماست و در دنیای باقی حق انتخابی وجود ندارد
عالم محضر خداست در محضر خدا گناه نکنیم
آرزومند آرزوهایتان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
0
0
فعلا که هست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
0
0
آقای حمید حسینی!
اولا یادتان نرود که برادر خود شما عضو مهمی از فرهنگ سازی دولت قبل بوده و نمی توانید به راحتی خود را تبرئه کنید. یه جوری داد می زنید که باید نیروهای جدید بکار گرفته شوند که کسی نداند فکر می کند منظورتان بازنشسته های دولت 16 سال پیش نیست بلکه جوانان است!
ضمنا شما به همان کار تجاری بپردازید و سیاست را به سیاست خوانده ها واگذارید. اینقدر مملکت بلبشو شده یک تاجر نوکیسه برای مجلس آن برنامه رفتار سیاسی می نویسد و بجای احترام متقابل به مردمی که هم به رئیس جمهور و هم به نماینده مجلس رای دادند ، سعی می کند یکی را مقابل دیگری قرار دهد.
نظر شما: