تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۱۳۲۶۵
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۵
حبیب الله حمیدی پژوهشگر برجسته

قدرت نرم هاشمی، تهدید است یا فرصت؟

استقبال مردمی فوق انتظار از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سفراخیربه کرمان و رفسنجان علاوه بر تجلیل از این چهره شاخص انقلاب ، روحانیت و نظام، نشانه وفاداری مردم به آرمان‌های انقلاب . . .

 تدبیر24 : در جهان کنونی، اجرای سیاست های حکومت ها و دولت ها بدون توجه به افکار عمومی میسر نیست. رسانه ها به مثابه حلقه واسط دولت و افکار عمومی نقش اساسی درشکل گیری اراده سیاسی حکومت ها ایفا می کنند و موفقیت و شکست هر طرح تا حد زیادی به نحوه عملکرد رسانه ای آن وابسته است.

اهمیت روزافزون رسانه ها در سازوکار تحولات اجتماعی سیاسی از ماهیت این ابزار ناشی می شود، زیرا در جهان، معاصر ،اطلاعات قدرت است وامروزه بخش عظیمی از جمعیت جهان(از طریق همین رسانه ها) به این قدرت دسترسی دارند.همزادی " رسانه " و اطلاعات و تلاقی این مفاهیم با " قدرت " و نقش مستقیم و غیر مستقیم رسانه در شکل دهی هنجارهای اجتماعی و ارزش های فردی، معادله مهم و تازه ای را در جهان معاصر رقم می زند که نتیجه آن به طور قطع در امنیت ملی وکلیه واحدهای سیاسی تأثیرگذار است. این مهم به شدت در دهه های اخیر مورد توجه قدرتهای جهانی ودر راس آن آمریکا قرارگرفته است بطوریکه اغراق آمیز نیست اگر بگوییم در حال حاضر قلب رسانه ای جهان در انحصار تنهاچند شرکت مهم که عمدتا توسط آمریکا اداره می شوند قرار دارد واز این طریق است که آمریکا سعی دارد تا هژمونی رسانه ای خود را در جهان هرروز بیش از پیش حفظ وتثبیت کند.


به خوبی مشخص است که جهان غرب ودرراس آن آمریکا با بهره گیری از شبکه رسانه ای خود به عنوان بخشی از قدرت نرم ، در تلاش است تا اهداف مختلف سیاسی خود را در جهان گسترش دهد . بی شک حصول این مقصود در مورد کشور ایران نیز از استراتژیهای کشور های غربی (بطور مشخص آمریکا وهم پیمانانش) است .یکی از علتهای اصلی این امر قرار گرفتن ایران در موقعیت جغرافیایی خاص واثر گذاری بربخش حساسی از جغرافیای جهان است .بی تردید طرح ، نوع جدیدی از جهان بینی در مقابل تفکر لیبرالیستی حاکم برغرب نیز به عنوان خطری بالقوه که منافع آمریکا را تهدید می کند از نگرانیهای عمده آنان می باشد.


در این راستا لازم است حساسیت موضوع به همان اندازه که از سوی کشور های غربی پیگیری می شود مورد توجه مسئولین واستراتژیستهای داخلی در ایران نیز قرار گیرد . این مهم از طریق توجه علمی به موضوع رسانه وبخصوص رسانه های تصویری واستفاده ازپتانسیل های قدرت نرم کشور میسر می شود.
اغلب اندیشمندان از امنیت به عنوان حیاتی ترین نیاز بشر برای یک زندگی اجتماعی، از دورانی که انسان ها زندگی جمعی را آغاز نموده اند تا به امروز که جهان به سمت نظمی یکپارچه به پیش می رود، یاد می کنند.
نکته مهم، در اختیار داشتن مؤلفه های امنیت است. در زمان جنگ سرد، داشتن سلاح های پیشرفته مهم ترین مؤلفه امنیت به شمار می رفت. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی داشتن یک اقتصاد قوی به یکی از مهم ترین ملزومات برقراری و تأمین امنیت ملی تبدیل گردید. طی سال های اخیر نیز دارا بودن نظام اطلاع رسانی قوی و مستقل، جزو مؤلفه های امنیت محسوب می شود. این تحولات به خاطر تغییر ماهیت امنیت از جنبه نظامی به جنبه اجتماعی و فرهنگی صورت گرفته است. در نظام های دموکراتیک رسانه ها در تأمین امنیت ملی کشور نقش مهم و مؤثری ایفا می کنند، زیرا وجود نظام رسانه ای مستقل و آزاد از ابزارها و عناصر تحقق حکومت دمکراتیک به شمار می رود.

استفاده بهینه از ظرفیت شخصیت های ملی، بین المللی و منطقه ای که از جایگاه اجتماعی- سیاسی و یا حتی موقعیت مناسب دینی و فرهنگی در جهان و منطقه برخوردارند از مولفه های توفیق در دیپلماسی رسانه ای( استفاده از قدرت نرم داخلی و تامین امنیت ) است. وجود شخصیت های سیاسی تاثیر گذار نعمت گرانقدری است که بایستی با تمام توان از آنان بهره گرفت آیت الله هاشمی رفسنجانی سیاستمدار حرفه ای و تیزبینی است که از همان ابتدای انقلاب در نزد عوام و خواص و همچنین در میان سیاستمداران خارجی منطقه ای و بین اللملی مقبولیتی خاص داشته است.  اکنون پس از یک دوره کامل حضور در راس مدیریت  قوای تقنینی ،اجرایی و سیاست گزاری های کلان  کشور و اشراف کامل بر مشکلات و مسایل ملی و منطقه ای یکی از این گونه ظرفیت های غیر قابل انکار محسوب می شود. او علاوه بر نقش تعیین کننده در  تبیین سیاست های کلان کشوری به واسطه ی ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام قادر است با توانمندی های فردی و مقبولیت اجتماعی و سیاسی نقش مهم برای امنیت مورد نظر ایفاء کند.

استقبال مردمی فوق انتظار از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سفراخیربه کرمان و رفسنجان علاوه بر تجلیل از این چهره شاخص انقلاب ، روحانیت و نظام، نشانه وفاداری مردم به آرمان‌های انقلاب و نماد وحدت ملی در کشور است که رسانه ملی لازم بود با توجه به قواعد فوق الاشاره از واقعه کم نظیر مردمی در جهت  تحکیم وحدت ملی، تقویت پایه‌های نظام جمهوری اسلامی و ترویج آرمان‌های انقلاب بهره می برد اما بی تدبیری آنان در استفاده از این فرصت ها و  ظرفیت ها به وجود آمده تامل بر انگیز است .

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۳
رسول شيرازي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
10
0
شما كه اينقدر قدرت زنده كردن فسيل داريد چرا نميريد از موجوداتي كه نسلشان منقرض شده زنده كنيد؟!!
آقاي هاشمي بايستي بره خودش را بازنشست كنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
رسول شيرازي : جنتي را يادت رفت بنويسي اونم از خدا يكي دوسال گوچيكتره .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
4
1
آقا كلاً بازنشسته ها را بازنشسته كنيد .
انشاا.....
حسن پارس آبادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
2
3
واقعآ.حیفه با آیت الله هاشمی درسایت هاچنین سلیقه ای ودوراز انصاف به ایشان نسبت میدهند.ایشان لیدرانقلابی با سلیفه خاص وشخصیت بزرگ جهانی هستداند.
فرشید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
1
5
یادمون نره که اقای هاشمی نقش بسزایی در شکل گیری انقلاب اسلامی داشتند ودر تمام مراحل حضور پررنگ داشتند و همیشه از ارمان های امام راحل و رهبری حمایت کردند ایشان واقعا قابل احترام هستند .باید از بزرگان با احترام سخن گفت.
رضا
|
United States of America
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
0
4
بازنشسته ها رو بازنشسته کنن بعد اون وقت کسایی رو مثل اقای ایکس یا ایگرگ که 40 یا50 سال دارن رو بیارن تا گند به کشور و مردم بزنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۳
0
0
پژوهشگر برجسته که برای نویسنده نوشته اید یعنی چه؟!!!!
نظر شما: