ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۳۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶
معاون پارلمانی رئیس جمهور در همایش نقش پژوهش در قانون گذاری:

لباس قانونی کشور مندرس و پر از وصله است

با تاسیس این مرکز امیدی بر دل پژوهشگران بوجود آمد و زحمات زیادی تاکنون در آن کشیده شده است اما همه می‌دانیم نتوانسته است آنگونه که باید در این مسیر قدم بردارد . . .

تدبیر24 : حجت الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور صبح امروز در دومین همایش نقش پژوهش در قانون گذاری که در سالن الغدیر وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: قانون مهمترین سندی است که در حقیقت مخاطب آن انسان است و به همین سبب علمای دین فرموده‌اند قانون‌گذاری به ذات خداوند متعال است و لاغیر.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ریشه قوانین حاکم بر زندگی انسان باید از مبدا خلقت سرچشمه بگیرد تصریح کرد: از اینجا اهمیت قوه مقننه مشخص می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نباید نگاه به وضع قوانین ساده انگاشته شود افزود: نگاشته کردن متنی و به تصویب رساندن و ابلاغ آن ممکن است به حسب ظاهر و شرع سازگاری داشته باشد اما الزامات یک قانون که باید جامع صریح و قابلیت اجرا داشته باشد و همچنین تاثیراتش بر تمام مخاطبان و انسجام قانون از اصول بایسته در وضع قوانین به شمار می‌رود.

انصاری با طرح این سوال که آیا در قوانین جاری زندگی پژوهش را دخالت داده‌ایم یا خیر یادآور شد: لباس قانونی کشور لباسی مندرس و پر از وصله نامنسجم کهنه بسیار سنگین و ناکارآمد است و حدود 11 هزار و 410 قانون و حدود 78 هزار مقرره وجود دارد. این مجموعه به لحاظ اینکه تنقیح نشده است همان لباس ناموزون را شکل داده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همچنان این کارخانه تولید قانون و مقرره با همه ظرفیت مشغول تولید است اظهار داشت: ما برای هرچیزی قانونی داریم جز قانون قانون گذاری، و این مهم جز با انجام پژوهشی گسترده میسر نیست.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به  ایجاد مرکز پژوهش‌ها تصریح کرد: با تاسیس این مرکز امیدی بر دل پژوهشگران بوجود آمد و زحمات زیادی تاکنون در آن کشیده شده است اما همه می‌دانیم نتوانسته است آنگونه که باید در این مسیر قدم بردارد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه باید قانونی وجود داشته باشد که نشان دهند چگونه باید قانون تولید شود اظهار داشت: معاونت حقوقی رئیس جمهور از سالیان قبل با همکاری مجلس به دنبال تنقیه قوانین بوده و در مرحله اول تنقیح مجموعه قوانین را در یک لوح قرار داده و برای دسترسی مردم در اینترنت وجود دارد.

وی در بخشی دیگری از سخنان خود اضافه کرد: قانون اساسی گرچه مجلس را قوه مقننه قرار داده است اما اصل تولید قانون را در دولت قرار داده است و بر طبق اصل 75 ، ارائه طرح از سوی نمایندگان را  یک اضطرار و استثنا قرار داده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: بر همین اساس دبیرخانه مجمع خود پا به میدان گذاشته و تشکیلات وسیعی را ایجاد کرده است که به مجمع سرویس می‌دهد.

وی با بیان اینکه اگر کسی که در جامعه دچار نارسایی‌های فرهنگی واجتماعی ‌شود بخشی از آن به ناهنجاری‌های تقنینی در کشور مربوط است گفت: قوانین سخت‌گیرانه و غیر قابل اجرا و نامناسب وجود دارد که البته ما در مرحله اجرا نیز منکر آن نمی‌شویم.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: