ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۳۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵

آمریکا از پیش شرط خود برای ایران عقب‎نشینی کرد

مقامات ارشد آمریکایی اعتقاد دارند، این اولین بار بود که کری علناً در زمینه احتمال نقش‎آفرینی ایران در مذاکرات صلح سوریه، بدون پذیرش اصول ژنو1، به اظهارنظر پرداخت
تدبیر24: به دنبال صحبتهای روز گذشته جان کری وزیر خارجه آمریکا درباره نقش آفرینی ایران در کنفرانس صلح ژنو، سایت euroasiareview در تحلیلی به بررسی آن پرداخت.

خبرگزاری رویترز روز گذشته صحبتهای وی را "اولین مرتبهای که آمریکا درباره احتمال حضور ایران در حاشیه کنفرانس ژنو2 -در صورت عدم دعوت تهران- سخن میگوید" دانست.

پیش از این واشنگتن و گروههای معارض و تروریستی سوری با حضور جمهوری اسلامی مخالفت کرده بودند و برای آن شروطی قائل شده بودند که تهران آنها را رد کرده بود

در نشست مطبوعتی در بیتالمقدس، کری مجددا بر مخالفت آمریکا با حضور رسمی ایران در ژنو2 که قرار است 22 ژانویه (2 بهمن) برگزار شود، تاکید کرد و آن را به دلیل عدم پذیرش موافقت کنفرانس ژنو1 دانست.

بر اساس این توافق که سال 2012 به امضا رسیده بود، دولت سوریه و مخالفان اقدام به تشکیل دولت انتقالی بر اساس "رضایت طرفین" میکنند. آمریکا اعتقاد دارد معنای این عبارت، کنار گذاشته شدنِ کامل بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است. اما روسیه با این نظر مخالف است.

سایت euroasiareview، صحبتهای کری درباره امکان نقشآفرینی سازنده ایران را حتی با وجود عدم پذیرش توافق 2012، "تغییر لحن" دانست.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: "آیا آنها می‏توانند در حاشیه [کنفرانس] مشارکت داشته باشند؟ آیا راههایی وجود دارد که موثر باشند؟ آیا نمایندگی آنها در ژنو ... میتواند حضور یابد تا به فرآیند کمک کنند؟ شاید راههایی برای تحقق آن وجود داشته باشد."

وی همچنین به خبرنگاران گفت در این زمینه دبیرکل (سازمان ملل) و خود ایران باید تصمیم بگیرند.

مقامات ارشد آمریکایی اعتقاد دارند، این اولین بار بود که کری علناً در زمینه احتمال نقشآفرینی ایران در مذاکرات صلح سوریه، بدون پذیرش اصول ژنو1 به اظهارنظر پرداخت.

این سایت در تحلیل خود، از تاثیر توافق هستهای ایران و گروه 5+1 در اتخاذ این رویکرد سخن گفت.

منبع:مهر

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: