ادبيات دكتر حسن روحاني رئيسجمهور يازدهم كشور هر چند براي اولين بار نبود كه از زبان يك رئيسجمهور ايران خارج ميشد ولي بعد از هشت سال خط و نشان كشيدنهاي ...

تدبیر24:ادبيات دكتر حسن روحاني رئيسجمهور يازدهم كشور هر چند براي اولين بار نبود كه از زبان يك رئيسجمهور ايران خارج ميشد ولي بعد از هشت سال خط و نشان كشيدنهاي بيفرجام و فاجعهبار و ادبياتي منحصر بفرد در عالم سياست، اينگونه سخن گفتن در جمع، هويت فرهنگي ايران را باز توليد و به جهانيان عرضه كرد كه همين امر به خودي خود، يكي از نتايج پربار پيروزي كانديداي اصلاحات و اعتدال است؛ امر لازم و ضروري بود براي مقدمه تغيير. تغييري كه از «الفباي سخن گفتن» وزيدن گرفته و چه شوري در جامعه بزرگ ايران ايجاد كرد. چه ايراني چند سالي بود كه با اين ادبيات فاصله گرفته و به فرهنگ «كوچه بازاري» كه در تريبونهاي رسمي كشور بارها و بارها اشاعه داده ميشد، عادت كرده بود!
از تير و مرداد سال ۸۴ تاكنون، ادبيات سياسي كشور به گونهاي بود كه امروز تا حرفي از اخلاق و دوستي در كشور و حتي با ساير ملل سر داده ميشود همه ذوق زده شويم و براي گوينده خارج از هر گونه تفكر و ديدگاه فكري و سياسي كف بزنيم و تحسين اش كنيم. ادبيات رئيسجمهور يازدهم كشور در دو مراسم تنفيذ و تحليف براي كساني كه ادبيات خاص و منحصربفرد هشت سال گذشته را شنيدهاند واقعا غريبانه بود.
ادبيات اخلاقي و با متانت رئيس جمهور يازدهم آن هم در حضور شماري از نمايندگان كشورهاي جهان تا جايي به دل نشست كه نمايندگان مجلس كه البته اكثر آنها در جريان انتخابات مخالف تفكر دكتر روحاني بودند برايش كف بزنند و با گفتن كلمه احنست از گفتههاي رئيس دولت تدبير و اميد حمايت كنند. حرف زدن از دوستي در حالي طي دو روز گذشته از زبان رئيسجمهور اسلامي ايران خارج ميشد كه ادبيات سياسي كشور در هشت سال گذشته پر بود از بيحرمتيها نه به دول خارجي حتي به دوستان ديروز داخلي و البته اينگونه بود تا در يك شرايط خاص دكتر روحاني به دليل همين ادبيات آشنا به عنوان رئيس جمهور انتخاب شود تا مردم ايران بگويند كه خواهان چه هستند و خواسته هايشان چه رنگي است.
ادبيات و جملات دكتر روحاني در دو مراسم تنفيذ و تحليف براي كساني كه سري در سياست دارند خيلي آشنا بود، كساني كه مرداد سالهاي ۷۴ و ۸۰ را به ياد دارند حتما اين گونه ادبيات نيز در گوشههاي ذهنشان حضور دارد جاي كه سيد محمد خاتمي رئيس جمهور دولت اصلاحات نيز اينگونه و با اين ادبيات سخن ميگفت و به همين دليل بود تا واژه گفتگوي تمدنها براي اولين بار در جهان و آن هم از سوي كشور جمهوري اسلامي ايران طنين انداز شود.
در مراسم تحليف رئيس جمهور يازدهم خبري از ادبيات تهاجمي بر عليه داخليها و همچنين آرزوي مرگ كردن براي خارجيها در ميان نبود و به جاي عبارات رئيس جمهور سابق در هشت سال گذشته كه از زدن، نابود كردن، كشتن و از بين بردن حرف ميزد دكتر روحاني از زبان تكريم و تمجيد حرف زد و خواستار وحدت و همدلي بيشتر در بين ملتي شد كه هشت سال گذشته روز به روز از هم فاصله ميگرفتند. ادبيات دكتر روحاني به بيان جملات و كلماتي اختصاص پيدا كره كه امروز بخش زيادي از مردم كشور آنها را فراموش كردهاند و وي در سخنانش به جاي سير كردن در عالم رويا بيشتر بر اساس واقعيتهاي كنوني كشور و جهان لب ميگشايد.
روحاني در مراسم تحليفش از فضاي شور و نشاط در جامعه حرف زد، كلماتي كه سالهاست براي مردم كشور رويا شدهاند و به جاي آنها واژههاي تورم، بيكاري، گراني و هزاران مشكل و معضل جايشان را گرفته بود ولي همه اميدوارند تا روحاني با دولت تدبير و اميد و با آن كليد بتواند بخشي از قفلهاي بسته شده را باز كند و فضا پر از نشاط و آشتي در كشور شود.
اينكه تفكر سياسي روحاني به كدام جريان وابسته است و به كدامين سو ميرود اصلا مهم نيست، بلكه مسئله مهمتر روند برنامههاي اجرايي دولت جديد در كشور است كه همه مردم را به فرداها اميدوار كرده است و به همين دليل از همين حالا همه چشم انتظار برنامههاي دولت هستند و از همه بيشتر از روحاني انتظار دارند براي فراهم كردن فضايي پر از شور، نشاط و آشتي در كشور برنامه ريزي داشته باشد.
ادبيات روحاني فاخر است. او از لزوم احترام و تكريم به قوميتها و اقليتهاي مذهبي در كشور حرف زد، وي از لزوم رعايت حقوق زنان، از تلاش براي رفع مشكلات و نارساييهاي كشور صحبت كرد و به همين دليل است كه از روز گذشته حرف مردم در هر كوچه و برزن «ادب و متانت گفتاري» رئيسجمهور جديد است و بس. به همين دليل بايد گفت آقاي رئيس جمهور به دليل ادبيات جديدت واقعا متشكريم.
منبع:بهار
آرمان نصراللهي