تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 06
کد خبر: ۱۴۱۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۶

هشدار درباره مصرف غذاهای شور

یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور منجر به فشار خون بالا، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده می‌شود.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، نیلوفر حیدری اظهار داشت: بهتر است برای اجتناب از مصرف بی‌رویه نمک بر سر سفره از نمکدان استفاده نکرد و به منظور بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آویشن و شوید استفاده شود.

کارشناس تغذیه گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با بیان اینکه نمک خوراکی حاصل ترکیب دو عنصر سدیم و کلر است و اثرات نمک بر فشار خون به علت وجود عنصر سدیم در این ترکیب است، گفت: در افرادی که سطح سدیم خون بالا و سطح پتاسیم پائین است، خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری‌های قلبی و سکته است، افزایش می یابد.

حیدری با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف سدیم در جهان در حال افزایش و مصرف پتاسیم در حال کاهش است، گفت: افزایش دریافت پتاسیم در حد توصیه شده فشار خون را کاهش می‌دهد بهتر است افراد از منابع غذایی پتاسیم همچون حبوباتی مثل لوبیا و نخود، مغزها مانند گردو، فندق، پسته و بادام، سبزیجاتی مانند اسفناج، هویج، جعفری و نیز میوه‌ها مانند موز و خرما استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف سدیم فشار خون را کاهش داده و از مرگ ناشی از بیماری‌های قلب و عروق جلوگیری می‌کند، افزود: سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می‌شود اما درغذاهای فرآوری شده به میزان بیشتری است. بعنوان نمونه در نان تقریبا معادل ۲۵۰ میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم ماده، در گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به میزان تقریبا معادل ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم ماده، در تنقلاتی مانند چیبس، پفک و ذرت بو داده تقریبا معادل ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم، در هر ۱۰۰ گرم ماده و در سس‌ها تقریبا معادل هفت میلی گرم سدیم در هر ۱۰۰ گرم ماده وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده میزان مصرف سدیم در بالغین باید کمتر از ۲ میلی گرم در روز یعنی معادل حدود ۵ گرم نمک باشد.

این کارشناس تغذیه گفت: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور منجر به فشار خون بالا، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده می‌شود که برای پیشگیری از این بیماری‌ها لازم است مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده‌های غلات حجیم شده( پفک)، چیبس، انواع شور نظیر خیار شور، کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کاهش داد.

وی گفت: نمک باید کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده ید دار باشد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: