ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۴۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰

«پل» دریاچه ارومیه را خشک کرد؟!

مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي احداث ميانگذر درياچه اروميه را یکی از عوامل مهم در خشکسالی آن دانست که از نظر كمي و كيفي بر درياچه اروميه تاثير داشته است.
به گزارش تدبیر24 به نقل از مهر، حمید قاسمی در حاشيه جلسه ارزيابي تاثيرات جاده ميانگذر و برداشت نمك بر اكوسيستم درياچه شاید نخستین مسئولی بود که صراحتا به مشکلات پل میانگذر دریاچه ارومیه اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت: با توجه به ويژگي هاي فيزيكي ميانگذر درياچه اروميه از زمان احداث تاكنون، تاثير آن بر كيفيت و كميت آب درياچه اروميه مشهود است. وي در عین حال برای کاهش زیان های این پل و جبران اثرات منفی آن ايجاد ۵۰ متر پل از سمت شهرستان اروميه عنوان کرد که توسط مشاور طرح و پيش بيني شده اما هنوز اجرایی نشده است.

حميد قاسمي همچنین در خصوص موضوع برداشت نمك و تاثير آن در احياء و جلوگيري از نابودي اكوسيستم طبيعي منطقه گفت: صدور مجوز برداشت نمك دو رويكرد و نتيجه مثبت اشتغال جوامع محلي و بهبود و به تعادل رسيدن ميزان نمك در اكوسيستم درياچه اروميه را در پي دارد.

مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي در تشريح اين موضوع افزود: اگر نمك هاي رسوب شده با افزايش پس روي درياچه در منطقه گسترش يابد، رطوبت هوا را جذب كرده و مانع رشد گياهان خودرو در منطقه خواهد شد كه اين موضوع بر ميزان بارش ها هم تاثير منفي خواهد گذاشت.

وي كشت گياهان شورپسند در بلند مدت را در احياي اكوسيستم منطقه و جلوگيري از تبعات محيط زيستي خشك شدن درياچه اروميه موثر و حياتي دانست.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: