مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي احداث ميانگذر درياچه اروميه را یکی از عوامل مهم در خشکسالی آن دانست که از نظر كمي و كيفي بر درياچه اروميه تاثير داشته است.
به گزارش
تدبیر24 به نقل از مهر، حمید قاسمی در حاشيه جلسه ارزيابي تاثيرات جاده ميانگذر و برداشت نمك بر اكوسيستم درياچه شاید نخستین مسئولی بود که صراحتا به مشکلات پل میانگذر دریاچه ارومیه اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت: با توجه به ويژگي هاي فيزيكي ميانگذر درياچه اروميه از زمان احداث تاكنون، تاثير آن بر كيفيت و كميت آب درياچه اروميه مشهود است. وي در عین حال برای کاهش زیان های این پل و جبران اثرات منفی آن ايجاد ۵۰ متر پل از سمت شهرستان اروميه عنوان کرد که توسط مشاور طرح و پيش بيني شده اما هنوز اجرایی نشده است.
حميد قاسمي همچنین در خصوص موضوع برداشت نمك و تاثير آن در احياء و جلوگيري از نابودي اكوسيستم طبيعي منطقه گفت: صدور مجوز برداشت نمك دو رويكرد و نتيجه مثبت اشتغال جوامع محلي و بهبود و به تعادل رسيدن ميزان نمك در اكوسيستم درياچه اروميه را در پي دارد.
مدير كل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي در تشريح اين موضوع افزود: اگر نمك هاي رسوب شده با افزايش پس روي درياچه در منطقه گسترش يابد، رطوبت هوا را جذب كرده و مانع رشد گياهان خودرو در منطقه خواهد شد كه اين موضوع بر ميزان بارش ها هم تاثير منفي خواهد گذاشت.
وي كشت گياهان شورپسند در بلند مدت را در احياي اكوسيستم منطقه و جلوگيري از تبعات محيط زيستي خشك شدن درياچه اروميه موثر و حياتي دانست.