ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۱۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۹

ایران چهار ابرنفتکش جدید را تحویل گرفت

ایران برای اتکای بیشتر به ظرفیت ناوگان خود برای صادرات نفت خام در مواجه با تحریم‌های غرب چهار فروند ابرنفتکش جدید را در اختیار گرفت.

به گزارش رویترز، شرکت اطلاعات دریایی آی اچ اس گزارش داد: چهار ابرنفتکش هر یک با ظرفیت حمل دو میلیون بشکه نفت در ماه‌های مه تا ژوییه به ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران اضافه شده است. همچنین سه نفتکش دیگر اوایل امسال به این ناوگان اضافه شده بود.

یک منبع آگاه در بازار نفتکش‌ها با تایید تحویل این نفتکش‌های جدید به ایران گفت: ایران به این کشتی‌ها احتیاج دارد به ویژه که در حال حاضر شرکت‌های کشتیرانی معدودی وجود دارند که بخواهند نفت ایران را حمل کنند.

وی افزود: داشتن نفتکش‌های بیشتر به ایران این امکان را می‌دهد که نفت تولیدی خود را در دریا ذخیره کرده و به فروش برساند. ایران باید میادین نفتی خود را فعال نگه دارد و محموله‌ها را به هر طریقی صادر کند. مقامات شرکت ملی نفتکش ایران در این زمینه اظهارنظر نکردند.

این نفتکش‌ها بخشی از سفارش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری ایران در سال ۲۰۰۹ به دو شرکت کشتی‌سازی چینی برای دریافت ۱۲ ابرنفتکش جدید است. با اضافه‌شدن این چهار نفتکش جدید، ظرفیت ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران به ۳۷ کشتی با ظرفیت حمل ۶۴ میلیون بشکه نفت می‌رسد.


این شرکت همچنین ۱۴ نفتکش کوچک با ظرفیت حمل ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت در اختیار دارد. به گزارش رویترز، منابع اطلاعاتی دریایی می‌گویند: شرکت ملی نفتکش ایران از سوی غرب مورد تحریم قرار گرفته و تاکنون برای دور زدن این تحریم‌ها از روش‌های مختلفی نظیر تغییر نام و پرچم نفتکش‌ها و انتقال کشتی به کشتی نفت به نفتکش‌های غیرایرانی برای مخفی کردن فروش استفاده کرده است.

چین همچنان اصلی‌ترین مشتری نفت ایران است. شرکت اطلاعات دریایی آی. اچ. اس اعلام کرد: در حال حاضر دستکم هشت تا ۱۰ ابرنفتکش نفت ایران را در حال حاضر ذخیره کرده‌اند که از ماه مه تاکنون تغییری نکرده است.
منبع:ایسنا

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: