ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۴۲۶۱
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۳
مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس

شیوه غلط تعیین وام مسکن

بنابراین پیشنهاد می‌کنم برای اینکه عدالت بیشتری در زمینه پرداخت وام مسکن در کشور ایجاد کنیم به سمتی برویم که به جای اینکه سقف مشخصی برای وام مسکن در تمام کشور در نظر بگیریم. . . .

تدبیر24 : شورای پول و اعتبار هفته گذشته سقف وام مسکن را افزایش داد. بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار سقف وام مسکن از 20 میلیون تومان به 35 میلیون تومانافزایش یافت. بعد از اعلام مصوبه شورای پول و اعتبار در زمینه افزایش وام مسکن، کارشناسان به اظهارنظر در این زمینه پرداختند. بیشتر کارشناسان این رقم را ناکافی دانستند. آنها تاکید داشتند که این میزان افزایش وام مسکن در شهرهای بزرگ و به خصوص در پایتخت نمی‌تواند کمکی به خانه دار شد افراد بکند.

 نکته‌ای که به نظر من در اینجا مغفول مانده بود و می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که اساسا این شیوه تخصیص وام به هیچ وجه اصولی نیست. اگر نگاهی به کشورهای دیگر بیندازیم متوجه می‌شویم که در کشورهای توسعه یافته برای اینکه این امکان را فراهم کنند تا افراد جامعه، صاحب خانه شود. به جای اینکه سقف مشخصی را برای وام مسکن در نظر بگیرند، ابتدا قیمت خانه‌ای که توسط فردی قرار است خریداری شود را مشخص می‌کنند و سپس حدود 80 تا 90‌درصد از قیمت خانه را به وی وام می‌دهند. بنابراین در این کشورها به هیچ وجه برای تمام خانه‌ها یک سقف وام مشخص در نظر نمی‌گیرند. بلکه‌درصد قابل‌توجهی از قیمت هر خانه را به‌صورت وام در اختیار فرد متقاضی قرار می‌دهند.

 البته یکی از دلایلی که سبب می‌شود تا در کشور ما این اتفاق نیفتد این است که بانک‌هایی که به‌صورت تخصصی در زمینه‌های مختلف فعال باشند، وجود ندارند. بیشتر بانک‌های فعال در کشور، چه دولتی و چه خصوصی، به‌صورت عمومی در همه زمینه‌های اقتصادی فعالیت می‌کنند. در حالی که در کشورهای توسعه یافته بانک‌های تخصصی رواج دارند. در زمینه مسکن نیز، بانک‌های رهنی وجود دارند و این بانک‌ها تنها سرمایه خود را در اختیار متقاضیان خرید خانه قرار می‌دهند.

بنابراین پیشنهاد می‌کنم برای اینکه عدالت بیشتری در زمینه پرداخت وام مسکن در کشور ایجاد کنیم به سمتی برویم که به جای اینکه سقف مشخصی برای وام مسکن در تمام کشور در نظر بگیریم. درصدی از قیمت خانه‌ها را وام دهیم. این شیوه کمک بیشتری به خانه دار شدن افراد جامعه خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: