تدبیر24 : در شرایطی که با وجود گذشت نزدیک به 6 ماه از روی کار امدن دولت تدبیر و امید بسیاری از مدیران ارشد کشور برای پیشبرد اهداف دولت جدید تعویض شده اند اما هنوز مدیرانی با تفکرات منفعل دولت قبل بر سر کار هستند که این موضوع نگرانی های زیادی را در سطوح کارشناسی جهت تحقق آرمان های رئیس جمهور به وجود آورده است .
به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی تدبیر24 سازمان مدیریت بحران کشور به عنوان یکی از سازمان های تخصصی زیر مجموعه وزارت کشور که در دولت نهم به عنوان یک سازمان راهبردی مدیریت بحران های طبیعی با مصوبه مجلس تشکیل شد این روزها همچنان با مدیریت معاون وزیردولت دهم هدایت می شود و متاسفانه رحمانی فضلی تاکنون فکری برای جابه جایی وی و سپردن سکان این سازمان به یک مدیر کارآمد نکرده است .
بنا بر این گزارش این سازمان از ابدای تشکیل خود تا کنون 2 رئیس را در راس خود دیده است که در ابتدا حسین باقری شهردار اسبق منطقه 14 تهران در دوران محمود احمدی نژاد وظیف هدایت آن را بر عهده گرفت و به فاصله کوتاهی در دولت دهم حسن قدمی که از کم ترین سوابق مرتبط با عرصه مدیریت بحران برخوردار بود جای وی را گرفت . البته بسیاری از تحلیل گران بر این باور بودند که رسیدن حسین قدمی به معاونت وزیر و ریاست این سازمان به دلیل ارتباط نزدیک وی با حلقه خاص دولت سابق بوده است چه اینکه وی خودش هم باور نمی کرد به این سمت برسد. اما این همه ماجرا نبود چرا که قدمی در طول دوران مدیریت خود عملا نتوانست مدیریت قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارد و جایگاه این سازمان نوپا را به جایگاه حقیقی اش برساند.
این روزها زلزله های مختلفی در گوشه و کنار کشور اتفاق می افتد که با شرایط جغرافیایی کشور ما امری طبیعی هم محسوب می شود اما سوال اصلی اینجاست که چرا سازمانی که قرار بود پس از تاسیس نقش مدیریت یکپارچه کنترل بحران هایی از این دست را بر عهده بگیرد اکنون کم ترین نقشی در این فرآیند ندارد و و سازمان های دیگر هر یک به صلاحدید خود به این رویدادها می پردازند ؟ این موضوع که نهادی هدایت سازمان های امدادی حمایتی را در حوادث غیر مترقبه بر عهده بگیرد از اواخر دولت اصلاحات در سال 83 و پس از زلزله بم مطرح شد و بلافاصله ستاد پيشگيري و مديريت بحران در حوادث طبيعي زیر نظر دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور وقت تشکیل شد اما بعدها در دولت نهم و با تشکیل سازمان قرار بر این شد که سازمان به صورت منسجم وظیفه مدیریت واحد بحران را بر عهده بگیرد اما این وظیفه تا کنون بیشتر بر عهده هلال احمر بوده تا عوامل این سازمان عریض و طویل.
اختصاص بودجه های فراوان به این سازمان به صورت سالیانه هم تا کنون نتوانسته این زیر مجموعه وزارت کشور را به عنوان یک نهاد پیشرو و ممتاز که در حوادث مختلف حرف اول و آخر را در مدیریت میدانی و عملیاتی زده و دست برتر را در پیشگیری از آسیب بحران ها داشته باشد ، تبدیل کند .
پیگیری های خبرنگار تدبیر 24 نشانی می دهد که با ورود رحمانی فضلی به وزارت کشور به دلیل جایگاه حساس این سازمان تغییر مدیر آن در اولویت کار قرار می گیرد اما به دلیل طولانی شدن روند انتخاب استانداران که تا این لحظه هم هنوز به پایان نرسیده است کار تغییر مدیر این سازمان صورت نگرفته است . البته ظاهرا رحمانی فضلی از برخی گزینه ها برای به دست گرفتن ریاست این سازمان برنامه خواسته است و بر روی برخی نیز به جمع بندی رسیده است اما به دلیل روند کند و انفعالی انتصاب ها در درون وزارت کشور این امر تا کنون به جایی نرسیده است .
به نظر می رسد در شرایطی که در هر ماه یک زلزله در بخشی از کشور رخ می دهد و از سویی دیگر بنا بر نظر برخی صاحب نظران عرصه زلزله شناسی در آستانه یک زلزله بزرگ که به طور تقریبی هر 12 سال در ایران رخ می دهد هستیم لزوم تعیین سریع رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که باید از میان مدیران کارآزموده عرصه مدیریت حوادث باشند بسیار جدی به نظر می رسد و وزیر کشور باید هرچه سریع تر فکری به حال آن بکند .