ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۴۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۱

تجاوز جنسی،سلاح ارتش میانمار

یک گروه حقوق زنان اعلام کرد، ارتش میانمار همچنان از تجاوز جنسی، به عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کند. به گفته این گروه از سال 2010 که یک دولت نیمه نظامی در انتخابات پیروز شده و مسیر مصالحه با غرب را در پیش گرفت، بیش از 100 مورد تجاوز نظامیان به زنان یا دختران ثبت شده است.

تدبیر24: این گروه حقوق زنان موسوم به "اتحادیه زنان برمه" که در تایلند قرار دارد، در گزارشی اعلام کرد که 47 مورد از این تجاوزها به صورت دسته جمعی بوده و در 28 مورد نیز قربانی یا کشته شده و یا از جراحت جان باخته‌ است. بسیاری از قربانیان نیز تنها هشت سال داشته‌اند.

این گروه با توجه به این شرایط، خواستار اصلاح قانون در میانمار شد. ارتش میانمار، پیشتر این اتهامات را رد کرده بود.

این گزارش در حالی ارائه شد که ماه گذشته میلادی، یک گروه فراحزبی از سناتورهای برجسته آمریکا همچون باب منندز و باب کورکر، با ارائه لایحه‌ای خواستار توقف کمک‌ مالی پنتاگون در سال 2014 به میانمار شدند. این سناتورها اعلام کردند که تا زمانی که چنین اتفاقی در این کشور رخ می‌دهد، نباید به آن‌ها کمک کرد.

اتحادیه زنان برمه همچنین اعلام کرد، اکثر قربانیان تجاوز سربازهای ارتش میانمار، از اقلیت «کاچین» و «شان» در شمال شرقی این کشور بوده‌اند. اما این گروه حقوق زنان تاکید کرد که این تجاوزها، تنها اقدامات تصادفی سربازهای سرکش نبوده است.

طبق این گزارش، گستردگی این موارد در نواحی مختلف و متفاوت بودن متجاوزان، نشان می‌دهد که این اقدام، طبق برنامه‌ای نظام‌مند و با هدف سرکوب صورت می‌گیرد. به این ترتیب، موارد گزارش شده تنها بخشی از اتفاقات رخ داده است.

در این گزارش به موارد تجاوز به دخترهای هشت و 12 ساله و زن باردار اشاره شده و ذکر شده است که این اقدامی نظامی است که ابعاد سیاسی و اقتصادی دارد و جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.

133 سازمان اجتماعی میانمار، در ماه اکتبر با ارسال نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس و تونی آبوت، نخست‌وزیر استرالیا، نسبت به همکاری نظامی آن‌ها با میانمار اظهار نگرانی کردند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: