تفاوت آنها با مابقي 75ميليون در اين است كه توافق ژنو بسياري از ديدگاهها، فرضيهسازيها، پارادايمها، انديشههاي سياسي، نظريات بينالمللي و جهانبيني اصولگرايان را با بنبست مواجه کرده است. . .
تدبیر24 : با اينكه توافق ژنو ميان ايران و غرب بر سر پرونده هستهاي در صدر اخبار دنيا ظرف 48ساعت گذشته قرار داشته و شايد در عصر ايران بعد از انقلاب بتوان آن را يكي از مهمترين تحولات دانست، معذالك اصولگرايان آنچنان در اين باره سكوت كردهاند كانه توافق ژنو تعلق به كشوري ديگر دارد و موضوع اساسا خيلي به ايران مرتبط نميشود. فيالواقع اين بيتفاوتي خيلي تعجببرانگيز است. زماني كه خبر آن اعلام شد بسياري از رسانههاي بينالمللي برنامههاي معموليشان را قطع كردند و همه برنامهها شد موضوع توافق ايران با غربيها. من همان موقع تلويزيون خودمان را گرفتم و اخبار ساعت7 بعدازظهر شروع شده بود.
يكي از مسئولان دولت داشت به سوال خبرنگار پاسخ ميداد كه 35ميليون تومان وام مسكن چه كارهايي ميتواند در رابطه با حل مشكل مسكن انجام دهد. پيش خودم گفتم كه الان ديگر آن برنامه را قطع ميكنند و خبر ژنو را به مردم ميدهند اما آن مصاحبه بسيار مهم كه تمام شد، نوبت اخبار مربوط به اينكه چون وضع هواي تهران خيلي هولناك نشده لذا نيازي به تعطيلي مدارس نيست، رسيد. پيش خودم گفتم حتما در پايان برنامه و در بخش آخر اخبار و تكرار نكات مهم به آن پرداخته خواهد شد اما آخر اخبار هم آمد و رفت و هيچ خبري حتي در زيرنويسها از توافق تاريخي ژنو نبود. چرا چنين است و چرا اصولگرايان اينقدر سرد، بيتفاوت و بياعتنا دارند از كنار توافق تاريخي ژنو ميگذرند؟ چرا تعمدا دارند اينگونه وانمود ميكنند كه اين توافق اهميتي ندارد و خيلي مهم نيست؟ در پاسخ بايد گفت كه يك جورهايي ميتوان فهميد چرا اينقدر تعمدا دارند وانمود ميكنند توافق ژنو اهميتي ندارد.
اولا باید بگويم برخلاف ظاهرشان و اينكه وانمود ميكنند خيلي خونسرد هستند و اصلا اتفاقي نيفتاده، اصولگرايان هم مثل مابقي 75ميليون لحظه لحظه مذاکرات ژنو را دنبال ميكردند و بيصبرانه منتظر دريافت اخبار مربوط به آن بودند. اما تفاوت آنها با مابقي 75ميليون در اين است كه توافق ژنو بسياري از ديدگاهها، فرضيهسازيها، پارادايمها، انديشههاي سياسي، نظريات بينالمللي و جهانبيني اصولگرايان را با بنبست مواجه کرده است. اتفاقا اگر مذاکرات ژنو به توافق نميرسيد يا به هر دليلي توافق حاصله در ماههاي آينده با مشكل مواجه شود، در آن صورت تئوري و ديدگاههاي اصولگرايان درست از آب درخواهد آمد. اگر به جاي رسيدن به توافق ژنو، مذاكرات به بنبست ميرسيد يا اصلا قطع ميشد و اعلام ميشد كه طرفين به هيچ توافقي نرسيدند و دور بعدي مذاكرات هم معلوم نيست كه اساسا در آينده نزديكي از سر گرفته شود، آن وقت صاحبنظران و انديشمندان آنها يكي پس از ديگري در رسانهها ظاهر ميشدند و درباره تضاد و تقابل ميان ايران و نظام سلطه داد سخن ميدادند.
برنامه رسانه ما ميشد حمايت جناب لاوروف وزير خارجه روسيه و اينكه همه ملل آزاده دنيا حقوق مسلم و بيچون و چراي هستهاي را تاييد کردهاند، اما غربيها اين حقوق حقه را به رسميت نميشناسند و قس عليهذا. از فرداي آن شب صاحبنظرانشان رسانهها را پر از تحليلهاي علمي و عالمانهشان ميكردند الي آخر. اما از قضا روال كار به سمت ديگري رفت و اصولگرايان هم در شگفت از اينكه چه بگويند؟