ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۵۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰

رایزنی‌های گازی زنگنه در ترکیه

وزیر نفت ایران با سفر به ترکیه با وزیر انرژی و نخست وزیر این کشور دیدار کرد و در خصوص گسترش همکاری های تجاری در حوزه انرژی گفتگو کرد.
تدبیر24: خرداد ماه سال ۱۳۷۵ بود که مقامات ایران و ترکیه، قراردادی ۲۵ ساله برای صادرات گاز ایران به این کشور امضا کردند. بر این اساس توافق شد که سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز ایران به ترکیه صادر شود.

با احتساب این رقم، متوسط صادرات روزانه گاز ایران به ترکیه باید در مرز ۲۷ میلیون مترمکعبی در روز باشد که با صادارت روزانه گاه ۳۰ میلیون مترمکعبی و گاه ۲۵ میلیون مترمکعبی، رقم ۸ تا ۱۰ میلیارد مترمکعبی صادرات گاز ایران به ترکیه در سالهای گذشته محقق شده است.
اردیبهشت ماه سال جاری بود که رستم قاسمی، وزیر نفت وقت کشور، در حاشیه دیدار با وزیر توسعه ترکیه از توافقات طرفین برای افزایش صادرات گاز ایران به ترکیه خبر داده بود.
در این زمینه افزایش ظرفیت انتقال گاز با تکمیل خط لوله نهم سراسری مد نظر بود اما با توجه به اینکه ظرفیت فعلی خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب در روز است، توافقات اولیه مبنی بر افزایش صادرات گاز ایران به ترکیه از ۳۰ میلیون مترمکعب به ۳۵ میلیون مترمکعب در روز بود.

پس از ۹ ماه، بیژن نامدار زنگنه در دیداری با وزیر انرژی و نخست وزیر ترکیه در خصوص گسترش همکاری های تجاری در حوزه انرژی گفتگو کرد.

با توجه به اینکه هفته آینده رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به تهران سفر می کند، وزیر نفت اعلام کرد که مأمور شده تا پیش از این سفر، با وزیر انرژی ترکیه دیدار و گفت‌وگو کند.
زنگنه در این خصوص تصریح کرد: در این مذاکرات تصمیم های خوبی درباره روابط تجاری دو کشور گرفته و قرار شد تیم های دو طرف در روزهای آینده مذاکرات خود را در سطح جزئیات ادامه بدهند تا در زمان سفر نخست وزیر ترکیه به تهران به نتایج مشخصی دست یابیم و تفاهم نامه هایی در تهران به امضا برسد.

با توجه به اینکه وزیر نفت معتقد است که بخشی از پروژه های پارس جنوبی در سال ۹۳ به بهره برداری خواهد رسید و ترکیه خواهان افزایش حجم گاز صادراتی ایران به این کشور است، با مذاکرات جدید مقامات نفتی دو کشور و مذاکرات هفته آینده نخست وزیر ترکیه در تهران، احتمال توافق برای افزایش صادرات گاز ایران به ترکیه در سال ۹۳ جدی شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: