ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۱۵۱۴
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰

ذکر پیامبر اکرم در جنگ بدر

کرر می گفت:« یا حی یا قیوم» (ای خدای زنده! و ای خدایی که ذات پاک و تمام صفات تو، قائم به خودت می باشد).
سال دوم هجرت بود. سپاه اندک اسلام در سرزمین بدر، در برابر سپاه مجهز دشمن قرار گرفتند و این در حالی بود که سپاهیان اسلام۳۱۳ نفر بودند، در صورتی که سپاه دشمن بیش از هزار نفر بود.


صبح جمعه هفدهم ماه رمضان، جنگ شروع شد و درگیری سختی بین دو سپاه در گرفت، حمله های پی در پی و جنگهای تن به تن همچنان ادامه داشت.

علی(ع) می فرمایند: روز جنگ بدر در هنگام شدید نبرد، به جستجوی پیامبر(ع) پرداختم تا ببینم او در کجاست و چه می کند؟

ناگاه او را در گوشه ای یافتم که سر به سجده نهاده بود و (همچنان به یاد خدا به طور) مکرر می گفت: « یا حی یا قیوم» (ای خدای زنده! و ای خدایی که ذات پاک و تمام صفات تو، قائم به خودت می باشد

امیر المؤمنین علی(ع) می فرمایند: تنها همین ذکر را می گفتند و آن قدر این ذکر را ادامه دادند، تا خداوند او را در این جنگ پیروز ساخت.۱

آن حضرت این درس را به ما آموخت که باید در هر حال به یاد خدا بوده، به خصوص در سختی ها به او توجه کرد و لحظه به لحظه از او استمداد نمود.

منبع:
۱- داستان دوستان،ج۳،ص۲۱۴؛به نقل از تفسیر روح البیان،ج۱،ص۲۷۱.
۲- داستانهایی از یاد خدا،ص۹۰-۹۱.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: