ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۱۵۲۵۷
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۹

پیشروی دریاچه ارومیه به سوی مرگ!

پدر کویرشناسی ایران گفت: 204 هزار هکتار از سطح دریاچه به دلیل پس روی آب دریا، شوره زار شده است.
تدبیر24: پروفسور کردوانی توضیح داد: انتقال آب به دریاچه ارومیه خیانت به منطقه است. به گفته مسئولین، هزینه برق طرح انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه برابر با کل هزینه برق کشور است که از لحاظ اقتصادی دارای توجیه نیست.

وی افزود: انتقال آب به دریاچه ارومیه، خیانت به دریاچه است زیرا به دلیل وجود چاه‌های بسیار در اطراف دریاچه، آب انتقالی به چاه‌ها نفوذ می‌کند و تاثیری برای سطح آب دریاچه ندارد.

کردوانی تصریح کرد: وضعیت وخیم دریاچه ارومیه به دلیل حفر بیش از حد چاه‌های مجاز و غیرمجاز است. 6 هزار چاه مجاز و 18 هزار چاه غیرمجاز در اطراف دریاچه ارومیه حفر شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر برای پرکردن دریاچه ارومیه به 28 میلیارد مکعب آب نیاز است که اگر فرض کنیم سالانه یک میلیارد مترمکعب به دریاچه سرازیر شود، 28 سال طول می‌کشد تا دریاچه پر شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تاکنون 2 هزار فقره از چاه‌های اطراف دریاچه پر شده ولی به دلیل وخامت اوضاع در این مناطق و اقتصاد فلج شده، برخی مردم شروع به مهاجرت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه هیچ استفاده اقتصادی از نمک دریاچه ارومیه نمی‌شود، اظهار کرد: نمک دریاچه ارومیه نه تنها نمک طعام نیست بلکه جنبه صنعتی دارد و برای تولید خمیردندان و مصارف پتروشیمی کاربرد دارد.

کردوانی ادامه داد: بهترین راه، کمک به منطقه خشک دریاچه و تبدیل آن به یک پارک گیاهی و حیوانی است که می تواند در دنیا بی نظیر باشد.

وی با اشاره به طرح آبخیزداری دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: این طرح از لحاظ علمی با مشکل مواجه است زیرا آبخیزداری طبق تعریف علمی به اقداماتی گفته می‌شود که منجر به نفوذ آب به داخل زمین می‌شود، بنابراین اجرای طرح آبخیزداری در دریاچه ارومیه منجر به کاهش آب دریاچه و انتقال آن به دشت‌ها می‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: