قالیباف باید پاسخ دهد که چرا به عنوان شهردار پایتخت، واحدهای تولیدی با کمترین ایمنی در شهرش اجازه فعالیت دارد؟
تدبیر24 : حریق روز یکشنبه یک تولیدی پوشاک در خیابان جمهوری که منجر به کشته شدن دو زن به علت سقوط از ارتفاع شد، روی دیگری هم داشت که رسانه ها کمتر به آن پرداخته اند؛ روی دیگر این سکه فرهنگ عجیب مدیران شهریست که انگار از سال های پیش از مدرسه تاکنون موضوعی به نام مسئولیت پذیری و عذرخواهی را یاد نگرفته اند!
گفت وگو نیوز - گروه اجتماعی: پس از حریق روز یکشنبه کارگاه تولیدی پوشاک در خیابان جمهوری که در پی آن دو زن کارگر خود را از طبقه پنجم این ساختمان به پایین پرتاب کردند، آتش نشانی تهران در ردیف متهمان اصلی این حادثه ناگوار قرار گرفت چراکه به گفته شاهدان عینی بروز نقص فنی در سیستم نردبام خودروی آلمانی آتش نشانی تهران علت قطعی مرگ حداقل یکی از دو زنیست که خود را به پایین پرتاب کردند.
پس از این حادثه گرچه آتش نشانی تهران با فاصله معناداری نقص فنی در سیستم نردبام خودرویش را پذیرفته و اعلام کرد، اما موضوع قابل توجه عملکرد مدیرعامل این سازمان در قبال این حادثه بود، بطوریکه رضا خوشزاد با گذشت سه روز از حادثه نه تنها با هیچ رسانه ای گفت و گو نکرد و حتی حاضر به ابراز تاسف از وقوع این حادثه و عرض تسلیت به خانواده دو زن کشته شده در حریق هم نشد و سکوت را بر هر نوع اظهارنظری ترجیح داد.
سکوت مدیرعامل آتش نشانی تهران که به نظر می رسد خواسته ای از جانب مسولان بالادستی اش بوده با سخنان جالب رییسش یعنی مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران دردناک تر شد، چراکه وی یک روز پس از حادثه با حضور در صحن شورای شهر تهران علاوه بر اینکه مرگ این دو زن را مشیت الهی خواند، گفت: تنها دلیل سقوط این دو خانم، ترس بیش از حد آنها بوده، زیرا چنین استنباط کرده اند که آتش به این اتاق هم سرایت می کند یا آتش نشانی نمی تواند اینها را نجات بدهد. در حالی که اگر افراد حاضر در اتاق این دو خانم را تسکین می دادند یا این دو خانم هول نمی شدند، مانند 5 نفر دیگر توسط آتش نشانی نجات می یافتند!
ماجرا ادامه داشت و خبرها حاکی از عزم خانواده های فروتنی و حق نظری برای شکایت از رسولی، مدیر تولیدی و آتش نشانی به دلیل قصور در اجرای عملیاتشان بود که محمدباقر قالیباف در حاشیه دومین همایش راهبردهای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرهای ایران ضمن تسلیت به خانواده کشته شدگان این حادثه گرچه قول پیگری آن ظرف 15 روز آینده را داد، اما به جای پاسخگویی درباره کوتاهی ماموران سازمان تحت امرش در نجات دو زن طی اظهاراتی فرافکنانه و سیاسی گفت: مردم شاهد بودهاند در جریان اتفاقاتی که در گذشته دور و نزدیک رخ داده است، همیشه گفتهاند رسیدگی میکنیم اما در انتهای کار بنده نیز به عنوان یک شهروند نفهمیدهام که نتیجه چه شد. به عنوان مثال در حادثه برخورد دو قطار در نیشابور و همچنین فرود هواپیما در خارج از باند در اصفهان متوجه نشدیم چه کسی مقصر اعلام شد؟ در حوادث اخیر در جاده قم نیز تعداد کثیری از مردم در جریان آتش سوزی کشته شدند و مقرر شد که این حوادث به سرعت رسیدگی شود اما در آخر متوجه نشدیم که چه اتفاقی افتاد.
قالیباف که در نخستین سال از سومین دوره چهارساله بهشت نشینی اش را طی می کند، ادامه داد: باز هم تاکید می کنم که در خصوص این حادثه نیز رسیدگی میکنیم و اگر تخلف و کوتاهی صورت گرفته باشد، حتما خاطی را معرفی میکنیم، با آن برخورد میکنیم و به مراجع قانونی ارجاع میشود، اما باید توجه داشت که هر گونه قضاوت زودهنگام در این زمینه درست نیست، چرا که در این موضوع نیز زمانی که کار کارشناسی صورت بگیرد و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد، مشاهده میشود برخی حرفهایی که در این دو، سه روزه زده شد، حرف کارشناسی نبوده و بیشتر به دنبال جریانات دیگری بوده است. ما نیز در شهرداری ثابت کردهایم به دنبال حاشیهها نمیرویم بلکه به دنبال کارمان میرویم.
سردار سال های دور کشور در حالی از برخورد قاطع با متخلفان سخن به میان آورده که که در سخنانش به جز ابراز تاسف برای کشته شدگان هیچ کلمه یا جمله ای که دربرگیرنده عذرخواهی یا پذیرش مسوولیت از جانب وی باشد دیده نمی شود .
جناب قالیباف انگار فراموش کرده اند که سالها از روزی که برای نخستین بار هوای ریاست جمهوری به سرش زد و لباس پلیس را برای همیشه بوسیده و کنار گذاشته می گذرد و اکنون از شهربانی به شهرداری رسیده و دیگر باید بجای برخورد قاطع با متخلفان خود پاسخگو باشد و بگوید چرا نردبام آتش نشانی نقص فنی داشته و نبود امکاناتی نظیر تشک نجان و ... در محل حادثه ناشی از چه بوده؟
قالیباف باید پاسخ دهد که چرا به عنوان شهردار پایتخت، واحدهای تولیدی با کمترین ایمنی در شهرش اجازه فعالیت دارد؟
شهردار محترم تهران باید توضیح دهد که برای ایمنی مردم شهرش چه کرده و در صورت بروز حوادثی نظیر زلزله در این شهر، ماموران و عوامل تیم مدیریت بحران شهرداری چه خواهند کرد؟ آیا در آن روز هم مقصر حادثه نرم افزار یا قطعه ای در نردبام آتش نشانی خواهد بود؟
و در پایان گفت وگو نیوز با یادآوری توصیه مقام معظم رهبری درباره پاسخگویی مسئولان سوالی دیگر از مردان مسئولیت پذیر و پاسخگوی شهرداری تهران مطرح می کند؛ آیا مدیرعامل آتش نشانی تهران ، معاون خدمات شهری و شهردار محترم تهران که مدعی اند تجهیزات آتش نشانی کشورشان از بهترین های آلمان و جهان است، اطلاع دارند که در صورت بروز چنین حادثه ای در کشور آلمان، ژاپن و ... مدیران مرتبط در حادثه به ناکارآمدی خود در سمتشان پی برده و برای تسلای خاطر بازماندگان استعفا می دهند؟!
استعفا پیشکش، آقایان لااقل معذرت خواهی کنند!